Helyi közélet

2011.12.13. 15:04

Karrierlehetőség miskolci fiataloknak is

Miskolc - Hosszú távú karrierlehetőség: szakemberképzés informatikai és nyelvi oktatással.

Miskolc - Hosszú távú karrierlehetőség: szakemberképzés informatikai és nyelvi oktatással.

Újabb vállalati és egyetemi együttműködés született: az IT Services Hungary és a Miskolci Egyetem január 12-től indítja közös programját németül és angolul beszélő fiataloknak. Mindez informatikai képzést és hosszú távú karrierlehetőséget kínál a résztvevőknek – mondta dr. Patkó Gyula, az egyetem rektora.

A Miskolci Egyetemen jövő év elején induló TRAIN IT kurzus egy gyakorlatorientált, informatikai specializált alapképzési program, amely nem informatikai végzettségű, nyelveket beszélő, érettségizetteket és diplomásokat készít fel az IT Services Hungary Kft. debreceni szolgáltató központjában történő munkavégzésre. A képzés szakmai hátterét a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara és a Bölcsészettudományi Kara adja. Az aláírt szerződés lehetőséget teremt az egyetemi alap- és mesterképzésbe is szervesen integrálódó együttműködési formák megvalósítására is – hangsúlyozta.

A 2 hónapos IT képzésre felvett résztvevőknek a cég a kezdetektől tanulmányi szerződést, fizetést, majd munkaszerződést kínál, debreceni munkavégzés esetén pedig térítésmentesen, jól felszerelt, kollégiumi apartmanokban biztosít szállást 6 hónapos időtartamra.

„A Train IT egy igazi sikertörténet” – mondta Ilosvai Péter ügyvezető igazgató. „A kurzust először a Debreceni Egyetemen indítottuk 2007-ben és mára elmondható, hogy a debreceni telephely munkavállalóinak több mint 40 százalékát ezen a képzésen keresztül találtuk meg” – tette hozzá.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában