Helyi közélet

2011.12.16. 12:21

Hatszáz fővel bővít a Johnson Electric Ózdon

Ózd - Az elektronikai cég ózdi telephelyén januártól új üzemcsarnokban indul meg a termelés.

Ózd - Az elektronikai cég ózdi telephelyén januártól új üzemcsarnokban indul meg a termelés.Az elkövetkezendő öt esztendőben a másfélszeresére kívánja növelni a foglalkoztatottak számát a Johnson Electric Ózd Kft. Az elektronikai cég az eddig is meglévő üzemcsarnoka mellett egy másikat vásárolt, ahol az alaptermelés már a jövő esztendő elején megkezdődik. A nagy munkanélküliségéről ismert városban ezzel öt-hatszáz fővel többet alkalmazhat az elektronikai cég.

- Jelentős a beruházás, hiszen a jelenlegivel megegyező telephelyet vásároltunk – mondta érdeklődésünkre Fülöp Attila, a Johnson Electric vezérigazgatója. – Nemcsak a szerelési technológiát szeretnénk idehozni, hanem a szükséges mérnöki fejlesztéseket is helyben kívánjuk megvalósítani. A partnereinktől vásárolt műanyag alkatrészeket fogjuk itt előállítani, ami azt jelenti, hogy teljesen önállóak leszünk, ami számos előnyt jelent a termelés során. Nagy volt a versenyhelyzet a cégen belül, hogy hol valósuljon meg ez a fejlesztés, de szerencsére az ózdi gyár már korábban is komoly sikereket ért el. Az önkormányzattal történő együttműködésünk pedig csak erősítette mindezt. Az új üzemcsarnokban már január első napjaitól megkezdődik az alaptermelés, de nagyjából egy évet vesz igénybe, hogy a kívánt színvonalra felfejlesszük a gyártósorokat. A tervezett induláshoz már most is veszünk föl kollégákat, A fröccsöntő üzemhez nagyjából huszonöt főre van szükségünk. A további bővítés pedig akkor lesz esedékes, ha a minden munkafeltétel adott lesz a termeléshez.

Mérföldkő

Riz Gábor, a térség országgyűlési-képviselője kiemelte: a nehézipar megszűnése után két olyan cég telepedett le Ózdon, amely egy új típusú munkakultúrát honosított meg. A lakosság beilleszkedett ebbe, most pedig egy fontos mérföldkőhöz érkezett a társaság és város is. A mostani termelésnövelés ugyanis azt jelenti, hogy a Johnson Electric hosszú távra tervez Ózdon, ami jövőképet és megélhetést biztosít több mint ezer családnak. dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint rendkívül fontos, hogy egy nagy cég a nehéz sorsú Észak-Magyarországi régióban gondolkodik.

- Nagy öröm számomra, hogy ebben a régióban sikeresnek lehetünk – tette hozzá dr. Czomba Sándor. – Ózd többet érdemel annál, mint amit az elmúlt két évtizedben kapott. Rengeteg ember él a városban, aki dolgozni szeretne, nem pedig segélyből tartaná el a családját. Többször jártam itt az elmúlt hónapokban. Vagy szalagot vágtam át, vagy alapkövet raktam le, ez pedig azt mutatja, hogy a termelő tevékenységet folytató cégek lehetőséget látnak Észak-Magyarországban. Ezt mi kormányzati szinten ösztönözni is tudjuk. Minden munkahelyteremtésnek nagyon örülünk, de különösen akkor, ha olyan térségben valósul meg, ahol tényleg nagy a baj.

Jégtörés történt

Fürjes Pál, Ózd polgármestere szerint egy jégtörés történt ezzel a fejlesztéssel, hiszen most a további befektető jelöltek is láthatják, hogy érdemes komolyan gondolkodni az észak-borsodi városban.

- Nagyon bízom benne, hogy a többi fejlesztési terület bizonytalankodása vagy hezitálása ezzel a múlté lesz és más cég is elhiszi, hogy érdemes Ózdra jönni – fogalmazott Fürjes Pál. – Amikor kiderült a fejlesztés lehetősége azonnal felvettük a kapcsolatot a céggel, és megkérdeztük, hogy mivel tudjuk segíteni őket. Parkoló és útépítést vállalt föl az önkormányzat, illetve az üzemengedélyeztetési folyamat meggyorsításában segítettünk. Örömteli számunkra, hogy Lengyelország, Olaszország és Magyarország versenyében az ózdi bővítés mellett döntöttek.

A tervek szerint a termelésnövelésnek és a saját gyártású alapanyag-előállításnak köszönhetően 2013-ra öt-hatszáz fővel nőhet a létszám az ózdi gyárban.

ÉM – ME

 

http://video.boon.hu/borsod/zsofi-a-nap-szepe_348_225350?autoPlay=true

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában