Helyi közélet

2011.12.15. 15:07

Fidesz: Most miért perelnek?

Miskolc - „Erősen kifogásolható, hogy ezek után eladásra kínálja az önkormányzatnak a kártya jogát”

Miskolc - „Erősen kifogásolható, hogy ezek után eladásra kínálja az önkormányzatnak a kártya jogát”„Az X Centrum Kft. bejelentette, hogy perel, mert a Miskolc Kártya tulajdonosainak érdeke sérült a Miskolc Holding tagvállalatainak kiválásával” – tájékozatott Sebestyén László, országgyűlési képviselő csütörtökön Miskolcon. - Miért nem pereltek 2008-ban, amikor úgy kötött a holding stratégiájának ismertetésére több mint egy millió forintról szól szerződést a Miskolc Holdinggal, hogy a stratégiai igazgatót dr. Bernáth Attilának hívták, aki a teljesítési igazolás aláírásakor már a kft ügyvezetője lett - tette fel a kérdést a képviselő. A Miskolc Kártya ötlete annak idején egy fideszes képviselőé volt (dr. Szinay Attila, terjesztette elő a közgyűlésen), amelyet a korábbi városvezetés úgy „tett magáévá”, hogy haszna magáncég zsebébe vándorolt – állította Sebestyén László. „Erősen kifogásolható, hogy ezek után még 30 millió forinton eladásra kínálja az önkormányzatnak a kártya jogát” - összegezte a képviselő. Kérdésünkre elmondta: a közgyűlésen is szerepel, hogy tovább folytatják a kedvezményt adó kártya programját, de önkormányzati cég közreműködésével. A tájékoztatón jelen lévő dr. Bernáth Attila jelezte: közleményben cáfolja majd a véleménye szerint hamis állításokat.

ÉM-PGY


Pert indítottak

A tájékoztatóval kapcsolatban küldött, dr. Bernáth Attila közleménye szerint a Miskolc Kártya rendszert a FIDESZ frakció teszi tönkre döntéseivel úgy, hogy bevallottan nincs végleges koncepciójuk egy jobb rendszerről.A Miskolc Holding cégei - véleménye szerint - több szerződésszegést követtek el, melyekkel kapcsolatban pert indított. A kártyarendszer átadásával kapcsolatosan a Holding vezetése keresett meg - állítja.  Először valóban stratégiai igazgató voltam a holdingban, majd az X-Centrum Kft ügyvezetője lettem, melyet követően munkatársainkkal kifejlesztettük a Miskolc Kártya jelenlegi rendszerét, melyet az azóta már szétvert korábbi FIDESZ száz százalékosan támogatott - fogalmaz a közlemény. Véleménye szerint korábbi MSZP tisztsége miatt támadják.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában