Helyi közélet

2011.12.27. 12:38

Fakivágás Miskolcon: rendőrt hívtak a lakóra

Miskolc - Miskolc több helyén vág ki fákat a tűzoltóság, miután azok felvonulási területen vannak.

Miskolc - Miskolc több helyén vág ki fákat a tűzoltóság, miután azok felvonulási területen vannak.Fűrész hangja ébresztette kedden kora délelőtt az egyik miskolci, Kilián-déli lakótelep későn kelő lakóit: a tűzoltóság szakemberei jelentek meg a Könyves Kálmán úti panelház előtt, és elkezdtek kivágni többet az út felé eső fenyők közül.

- Az egyik igazgatósági tagunk szólt, hogy azonnal jöjjek le, mert vágják a fákat – nyilatkozta honlapunknak Bujnóczki Dénesné, igazgatósági elnök. – Szólt, hogy ne vágják, mire a tűzoltók helyszínen lévő parancsnoka kihívta rá a rendőrséget, mondván akadályozza a munkát. Ezeket a fenyőket a lakástulajdonosok ültették, van, amelyiket ötven éve, s eddig senkit és semmit sem zavartak. A hét gyönyörű fenyőből három maradt csupán, éppen azok, amelyek az erkélyekhez legközelebb vannak…

Bujnóczki Dénesné kérdésünkre elmondta, előzetesen semmilyen értesítést nem kaptak, senkivel nem egyeztettek a fakivágásról, emiatt fel vannak háborodva. Az egyik lakó szerint a tűzoltók azzal küldték el, hogy ,,Közterület, semmi közük hozzá…!”

Bő egy óra múlva már csupán négy, 6-8 centiméteres csonk, illetve faforgáccsal borított járda jelezte, hogy valaha szép fenyők álltak itt...

Bujnóczki Dénesné megmutatta az önkormányzat azon december 16-án kelt határozatát, mely szerint a tűzoltóság kérelmének helyt adva, közgyűlési határozat alapján engedélyezik a Dorottya utca 1. számnál 6 db, a Könyves Kálmán utca 29. számnál 3 db, a Fazola utca 5. számnál 4 db, az Andrássy utca 98. számnál 4 db, a Szentpéteri kapu 70. sz. mellett 2 db, és a Corvin u. 7., és a Vörösmarty u. 26. sz. mögötti 3 db – a beadott térképen megjelölt részeken lévő, méretjegyzék szerinti – fák kivágását. A határozat megjegyzi, a kivágott fák pótlásáról legalább kétszeres mennyiségű más fajtájú facsemetével az Önkormányzat gondoskodik.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában