Helyi közélet

2011.12.15. 15:19

Csillagpont Kórház: Pénteken leteszik az alapkövet

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az Észak-Magyarország aznapi száma is benne lesz a Csillagpont épület alapköve által rejtett urnában.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az Észak-Magyarország aznapi száma is benne lesz a Csillagpont épület alapköve által rejtett urnában.Észak-Magyarország legkorszerűbb kórháza lesz a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, ha felépül, s a tervek szerint be is kapcsolódik az ellátásba az Új Csillagpont épület. A megyei beruházás az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A 11,59 milliárd forint összköltségvetésű projektben a kivitelezési munkák szerződéses összege 7,311 milliárd forint. A fennmaradó összeg orvostechnológiai és informatikai berendezések beszerzésére és fejlesztésére nyújt fedezetet.

A 354 ágyas épület a központi parkban elhelyezett épület. Voltaképp egy központi térre tervezett három szárny, amelyeket központi közlekedő kapcsol össze. Négy használati szintből áll, az ötödik az épület- és orvostechnológiai gépészeté, tetején helikopter-leszállóval. Az épület nettó alapterülete: 16 803 négyeztméter.

A földmunka és az alapozás már elkészült, felállították a 2 toronydarut, és mostanra már a földszint szerkezetépítési munkái is félig elkészültek. A létesítmény átadása 2013 tavaszára várható.

Az alapkövet a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház központi parkjának területén megvalósuló Új Csillagpont épület leendő főbejárata előtt helyezik el.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában