Helyi közélet

2011.12.26. 16:18

Csere blokk ellenében

Miskolc - Mit tegyünk, ha „ráduplázott” a Jézuska, vagy elnézte a méretünket?

Miskolc - Mit tegyünk, ha „ráduplázott” a Jézuska, vagy elnézte a méretünket?Ma nyitnak ki először a boltok karácsony után, így számítani lehet rá, hogy az üzleteket megrohanják azok, akiknek nem tetszik a karácsonyi ajándékuk, esetleg többet kaptak valamiből, vagy az ajándékozó nem találta el a méretüket, és ezért szeretnék kicseréltetni az adott terméket. Tudnunk kell, hogy ha az ajándék nem hibás – tehát a fenti okok valamelyike miatt szeretnénk kicseréltetni –, a kereskedő nem köteles teljesíteni a kérésünket. Ennek ellenére a legtöbb üzletben eleve úgy adják el a ruházati cikkeket, hogy ha nem jó a méret, blokk ellenében szívesen kicserélik karácsony után három napon belül.

A könyvekkel is előfordulhat, hogy akitől kaptuk, nem tudta, hogy az adott műből már rendelkezünk egy példánnyal, de a legtöbb könyvesboltban is kicserélik a dupla ajándékot, sőt, már az is előfordult, hogy az ajándékozó, miután karácsony előtt megvette a kinézett kötetet, észrevette, hogy az már megvan egyszer, így ő maga vitte vissza kicserélni.

Azok járnak a legjobban, akik az interneten keresztül vásárolt ajándékot kaptak, mert a boltokban néha kínos a magyarázkodás, és a terméket pénzre szinte soha nem cserélik be, addig az online vásárlásnál nyolc munkanapon belül bármilyen ok miatt visszaküldhető a termék, a kereskedő pedig köteles visszaküldeni a pénzt.

Az üzletekben a terméket kicserélni csak abba az esetben kötelesek, ha az áru hibás, de azt is csak akkor, ha van rá garancia. A szabályok szerint a kereskedő először javítást vállal, és csak abban az esetben cseréli ki a terméket, ha az nem javítható – az árát pedig akkor kell visszafizetnie, ha sem a csere, sem a javítás nem megoldható.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában