Helyi közélet

2011.12.22. 11:38

Az új kártya "városi" lesz...

A Miskolc Kártya utódjára úgy tűnik, március 1-ig várni kell. Az eredeti terv az volt, november 30-ra meglesz az új...

A Miskolc Kártya utódjára úgy tűnik, március 1-ig várni kell. Az eredeti terv az volt, november 30-ra meglesz az új...A decemberi testületi ülésen azonban arról döntöttek a képviselők, hogy február 28-ig időt adnak arra, hogy a szakemberek kidolgozzák az új kártyarendszert. De a javaslatban az is szerepelt, hogy a kedvezményeket a decemberi díjemelésekhez igazítja majd a Miskolc Holding Zrt. Mi arra voltunk kíváncsiak, elkezdték-e már kidolgozni az új kártyarendszert? Pásztor Imre, a holding kommunikációs vezetője elmondta: igen, ez a munka már nyáron elkezdődött. Hozzátette: "Az újfajta kedvezményrendszer kidolgozása során a Miskolc Holding Zrt. olyan megoldást keresett, amelynek bevezetése nem ró jelentős anyagi terhet sem a holdingra és tagvállalataira, sem a városra. Hiszen a bevezetést, a fejlesztést már egyszer kifizették. Másodsorban fontos volt az is, hogy a kártyarendszer tulajdonosa a város legyen. Így egy harmadik szempont is érvényesíthető, méghozzá az, hogy a kedvezményekből származó bevételek nagy része azoknál a tagvállalatoknál maradjon, ahol a kedvezmények adása nem jár forgalomnövekedéssel és így bevételkiesést okoz. Ehhez a szempontrendszerhez kell megtalálni az ideális megoldást." Kik vesznek részt a tervezésben? "A Miskolc Holding Zrt. szakértői csapat bevonásával, vizsgálva más városok kedvezményrendszerét is, folyamatosan dolgozik az új kártyarendszer feltételeinek megalkotásán." - válaszolta.

Mérsékelheti

Mint negtudtuk: a tervek szerint az új kártya pontgyűjtő és egyben kedvezményt nyújtó is lesz. A kibocsátási díja pedig az eddigi kártyánál olcsóbb lesz. A Miskolc Holding tagvállalatai közül például az MVK Zrt. vagy a Miskolci Turisztikai Kft-hez tartozó Barlangfürdő, mint szolgáltató partnerek továbbra is részt vesznek ebben. A pontgyűjtés és a kedvezményadás rendszere az elképzelések szerint egy szélesebb körű, kombinált rendszer bevezetésére ad lehetőséget - magyarázta a kommunikációs igazgató.

Arról is beszélt, hogy a tervek szerint a kártyarendszer működtetése nem kerül majd többe, mint amennyi haszonnal jár. Hangsúlyozta: az új kártya „városi” lesz, a város lakóinak érdeke mellett figyelembe véve a tagvállalatok gazdasági terhelhetőségét is. Fontos, hogy a kártyarendszer a város birtokában a bevételek arányában képes lehet mérsékelni a kedvezményadásban részt vevő vállalatoknál fellépő bevételkiesést - fogalmazott.

ÉM-NSZR


A díjemelésekhez igazodva

A kommunikációs vezetőt arról is kérdeztük, miért nem november 30-ra készült el az új kártya. Válaszában elmondta: a rendszer kidolgozása során indokoltá vált, hogy a kártya kedvezményeit a decemberi díjemelésekhez igazítsák. A társaságok az elfogadott és ennek alapján megtervezett bevételek alapján tudják felmérni a lehetőségeket, mivel több díjemelési alternatíva volt a közgyűlési előterjesztésekben - mondta.

Mi lesz addig a kedvezményekkel, mire számítsanak a miskolciak? "Van egy cég, amely üzemelteti a Miskolc Kártyát, amelyhez a Miskolc Holding tagvállalatai az év végétől nem adnak szolgáltatásukból kedvezményt. De nem a Miskolc Kártyát szüntették meg. Az MVK Zrt. az érvényes Miskolc Kártyával rendelkezők részére, ez év december 31-ig a 30 napos januári és februári utazási bérletet kedvezményesen adja. A Barlangfürdőben is kedvezményesen vehetnek belépőjegyet a miskolciak" - sorolta.

Pásztor Imre, amikor arról kérdeztük, hogy mennyi pénzt szán a város az új kártyára, azt válaszolta: a tervek szerint a városnak erre nem kell költségeket fordítania.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában