Helyi közélet

2011.12.02. 16:44

Akinek nem volt, (nem büntetést) kapott

Miskolc - A „Látni és látszani: a láthatóság életet ment!” címmel meghirdetett háromnapos közlekedésbiztonsági kampány a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolától induló, rendőri biztosítás melletti rövid kerékpáros felvonulással ért véget.

Miskolc - A „Látni és látszani: a láthatóság életet ment!” címmel meghirdetett háromnapos közlekedésbiztonsági kampány a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolától induló, rendőri biztosítás melletti rövid kerékpáros felvonulással ért véget. A felvonulókhoz a Kerékpáros Szövetség is csatlakozott, ám így is - vélhetően a zord idő miatt - mindössze mintegy másfél tucatnyian vettek részt saját kétkerekűjükkel. Ez utóbbiakat ezúttal indulás előtt vizsgálták át a rendőrök, ám a kampány jegyében senkit sem büntettek. Akinek netán hiányzott a lámpája, a prizmája vagy a csengője, az a rendőrségtől kapott ajándéknak köszönhetően nyomban pótolhatta is. Így a gyerekek megtapasztalhatták az élményt: a rendőr nem csak büntet: segít is. A balesetmentes közlekedés népszerűsítése mellett a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság és a Miskolci Rendőrkapitányság programjának a rendőri pálya iránti érdeklődés is célja volt, tudtuk meg dr. Gaskó Bertalan rendőr alezredestől.

Kérdésünkre elmondta, a három nap során azt tapasztalták, hogy akik rendszeresen használják a bringájukat, azok tisztában vannak a biztonságos közlekedés szabályaival, feltételeivel is. A többiekre viszont ráfér egy kis tanulás. A kampányt, amelyet nem véletlenül időzítettek erre a ködös, korán sötétedő időszakra, a Balesetmegelőzési Bizottság is támogatta.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában