Helyi közélet

2011.12.01. 16:14

A tudományt ünnepelve

Miskolc - A 2011. évi Magyar Tudomány Ünnepe vezértémájának főcíme: Összhang.

Miskolc - A 2011. évi Magyar Tudomány Ünnepe vezértémájának főcíme: Összhang.

Az országgyűlés november 3-át - azt a napot, amelyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak egy évi jövedelmét Magyar Tudós Társaság alapításának céljára felajánlotta, és ezzel lehetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását - a Magyar Tudomány ünnepévé nyilvánította.

A Magyar Tudomány Ünnepe 2011. évi rendezvénysorozatát az egész országban megrendezik. Az MTÜ fővédnökei hagyományosan az MTA elnöke és a miniszterelnök. Az Akadémia Elnökségének döntése értelmében a 2011. évi Magyar Tudomány Ünnepe vezértémájának főcíme: Összhang, alcíme: Tudomány a gazdaságban és a társadalomban.

A megyeháza dísztermében tartott rendezvényen Csiger Lajos, a megyei közgyűlés alelnöke megnyitója után Demeter Ervin, a megyei kormányhivatal vezetője köszöntötte a résztvevőket. Az előadók között többek között Tállai András, önkormányzatokért felelős államtitkár az önkormányzatok szerepéről beszélt a közszolgáltatások ellátásában, dr. Ódor Ferenc pedig a megyei mikro-, kis- és középvállalkozások részesedése a pályázati forrásokból címmel tartott előadást.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában