Helyi közélet

2011.12.11. 12:00

A szinvavölgyi táncosok ajándéka

Három karácsonyi ajándékot kapott a közönség a Szinvavölgyi Táncműhelytől. Ezeket szombaton este, a Művészetek Házában "vehették át".

Három karácsonyi ajándékot kapott a közönség a Szinvavölgyi Táncműhelytől. Ezeket szombaton este, a Művészetek Házában "vehették át".

Az Ifjúság gyöngykoszorú, Családok tánca, és a Vénasszonyok, ha kiülnek a padra című produkcióit mutatta be a Szinvavölgyi Táncműhely szombaton este. A táncműhely hét csoportjából öt mutatkozott be, így közel 160 táncos vett részt a produkciókban. Az első blokkban az utánpótlás csapat tagjait láthatta a közönség, a másodikban pedig a Családok táncát. Ez azért is különleges - mondta Maródi Attila, a táncműhely művészeti vezetője -, mert a jelenleg is táncoló szülők, gyermekek, testvérek együtt mutatkozhatnak be. Úgynevezett örömtáncban - fogalmazott. "Ez is bizonyítja a néptánc közösségformáló, összetartó erejét" - hangsúlyozta. A harmadik produkció is igazi különlegesség volt, hiszen a XXV. Országos Néptáncversenyen, októberben, ezzel nyert a tánccsoport Nívó-díjat. A gyerekek plusz meglepetéssel is készültek a közönségnek: a szünetekben Betlehemes játékkal szórakoztatták őket.

Maródi Attila azt is elmondta: az előadásban az óvodástól kezdve egészen 60 éves korig szerepelnek táncosok. Ez annak is köszönhető, hogy van, ahol családok együtt vesznek részt a táncműhely programjában. "Előfordul, hogy a gyerek jár hozzánk táncolni, és a szülők általa kapnak kedvet, de fordítva is igaz: a szülők jártak hozzánk, és a gyerek így belenőtt a táncba."

Ez utóbbi a helyzet Maródi Attiláéknál is, ahol az apa két gyerekével állt színpadra szombaton este. "Az, amikor közösen lépünk színpadra ad valami pluszt, emelkedett érzést. Büszkeség tölt el, hogy látom, a gyerekek folytatják, amit elkezdtem, és ráadásul nem is rosszul" - magyarázta a művészeti vezető.

Beszélgetésünk során fia, Maródi Levente is megérkezett, akit így megtudtunk kérdezni arról, hogy milyen érzés az apukájával együtt állni a színapdon: "Ha apával táncolok, olyan jó érzés jön létre." Levente megnyugtatónak érzi, ha előadás közben apukája rámosolyog, biztatja. Miért szeret táncolni? "A magyar táncban erő van, férfias" - válaszolta. De a csapatot is említette: "A csoportban sok barátom van, nagyon jó a közösség, összetartó."

Maródi Attila a Szinvavölgyi Táncműhely idei évét is értékelte: "Általában jó éveink szoktak lenni, de a 2011-es kiemelkedően jó volt. Talán azért, mert minden csoport megerősödött. Sokat hívtak minket külföldre, és sok díjat is sikerült elnyernünk."

A művészeti vezető állandó zenekarukat, a Tényleg együttest is méltatta, ők szolgáltatták szombaton is az élő zenét a műsorhoz. És koreográfusaikat is kiemelte: Kocsis Enikő, Fitos Dezső, Bárdos Zsuzsanna, Boncsérné Szinai Tünde, Körmöndi Tamás, Kiss Anita, és persze Maródi Attila is részt vett a munkában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában