Helyi közélet

2011.11.12. 10:25

Turisztikai célú beruházások pályázatáról döntöttek

Miskolc - A cél az volt, hogy a vendégek tartózkodási idejét akár meghosszabbítsák.

Miskolc - A cél az volt, hogy a vendégek tartózkodási idejét akár meghosszabbítsák.Egyebek mellett a lovasturizmus, a pálinka- és borkultúra fejlesztésére, és járműkölcsönzők kialakítására kapnak támogatást azok a vállalkozások, amelyek az Új Széchenyi Terv keretében megjelent „Turisztikai szolgáltatások fejlesztése” című pályázat első bírálati szakaszában sikeres pályázatot nyújtottak be. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásoknak köszönhetően csaknem másfél milliárd forint turisztikai célú fejlesztés megvalósítására nyílik lehetőség Észak-Magyarországon.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 11 projekt számára összesen 490 millió forintos támogatást ítéltek oda. A pályázatot ez év februárjában írták ki az Új Széchenyi Terv Gyógyító Magyarország – Egészségipari Programja keretében. A konstrukció alapvető célja azon versenyképes turisztikai célú fejlesztések támogatása volt, amelyek szezonon kívül, esetleg rossz időben is igénybe vehető szolgáltatást kínálnak, valamint innovatív, újszerű technológiai megoldásokat alkalmaznak, és ezzel növelik a térségükbe látogató turisták átlagos tartózkodási idejét.

A pályázatok támogatására összesen kétmilliárd forint állt rendelkezésre, melyre mikro-, ki- és középvállalkozások pályázhattak minimum 5, maximum ötvenmillió forintig.

- ÉM-SZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában