Helyi közélet

2011.11.28. 18:12

Távozott az MVK Zrt. vezérigazgatója

Miskolc - Grieger Ernő lett az MVK Zrt. megbízott igazgatója, aki a múlt héttől a Zöld Nyíl projektet is igazgatja.

Miskolc - Grieger Ernő lett az MVK Zrt. megbízott igazgatója, aki a múlt héttől a Zöld Nyíl projektet is igazgatja.Közös megegyezéssel távozott az MVK Zrt. éléről Dr. Borsos Attila vezérigazgató, adta hírül közleményében tegnap a Miskolc Holding Zrt. Mint ahogy azt is, hogy jelenleg a miskolci közlekedési vállalat élén megbízott igazgatóként, ideiglenesen Grieger Ernő áll. Az MVK Zrt-nél is több évtizedes múltra visszatekintő szakember a város érdekeit szolgálva látja el az MVK Zrt. irányítási feladatait, fogalmaztak a közleményben.

A hétfői hírhez „passzol”, hogy a múlt héten Komoróczy Imrétől, az MVK Zrt. Zöld Nyíl villamosprojekt igazgatójától vált meg közös megegyezéssel a Miskolc Holding. Helyére szintén Grieger Ernő került. Akkor azzal indokolta a döntést a holding, hogy azért döntöttek a váltás mellett, mert a „projekt más jellegű munkálatokat igényel,” de további részleteket nem kívántak közölni. Csak annyit, a héten bemutatják majd az új igazgatót.

Válaszok – később

A holdingot Borsos Attila távozása kapcsán is kérdeztük, de most az okokról sem kívánt a társaság nyilatkozni. Arra a kérdésünkre is későbbre ígértek választ, hogy van-e összefüggés a két távozás között, és hogy kiírják-e – és ha igen, mikor – a pályázatot az MVK Zrt. igazgatói posztjára.

Pásztor Imre, a holdog sajtószóvivője lapunknak annyit mondott, Grieger Ernő a sajtó előtti bemutatkozása a történtek miatt valószínűleg csúszik.

Hétfőn próbáltuk Borsos Attilát is távozásának okairól kérdezni, ő annyit mondott, most nem, de a későbbiekben nyilatkozik majd lapunknak.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában