Helyi közélet

2011.11.12. 16:22

Nem celebek akarnak lenni

Miskolc - Tehetséges fiatalokat keres a Miskolci Mágnes csoport, és bizonyára talál is, hisz közel ötven szólóénekes, duó vagy együttes jelentkezett a szintén fiatalokból álló csoport felhívására. A tehetségkutató regisztrációs és ismerkedési napját szombaton tartották az Ifjúsági házban.

Miskolc - Tehetséges fiatalokat keres a Miskolci Mágnes csoport, és bizonyára talál is, hisz közel ötven szólóénekes, duó vagy együttes jelentkezett a szintén fiatalokból álló csoport felhívására. A tehetségkutató regisztrációs és ismerkedési napját szombaton tartották az Ifjúsági házban.– Nem celebeket akarunk nevelni – jelzi Nagy Zoltán, a Miskolci Mágnes csoport koordinátora. – Azt szeretnénk, ha a tehetséggel megáldott fiataloknak nőne az önbizalmuk, és az első siker után nagyobb versenyeken is elindulnának.

Megtudtuk, a felhívás először énekeseknek és táncosoknak szólt, de mivel táncosok kevesen jelentkeztek, az énekeseknek rendeznek versenyt. A komoly viadal a jövő héten kezdődik, akkor lesz az első elődöntő, végül 12 produkció jut a december 3-ai gálába. A színvonalról hozzáértő zsűri gondoskodik majd, két miskolci énektanár, és egy fővárosi szakember, de a közönség is szavazhat majd az előadókra. A legjobbak értékes nyereményekkel lesznek gazdagabbak, a legtöbb szavazatot begyűjtő énekes pedig a közönségdíjat nyeri el.

Nagy falat lett volna

A regisztráció előtt barátnőjével beszélget Pap Valentina, a Földes Ferenc Gimnázium tanulója. Neki a barátai ajánlották a versenyt, mert tudták, hogy szeret énekelni.

– Iskolai énekversenyeken már többször is indultam – mondja Valentina. – Gondolkoztam azon, hogy valamelyik tévés tehetségkutatón is megméretem magam, de úgy láttam, hogy az túl nagy falat lenne számomra. Most meglátom, mit szólnak azok a tudásomhoz, akik nem ismernek.

Valentina elárulja, hogy a rockot nem szereti se énekelni, se hallgatni, a popzenéért viszont odavan. Így aztán ezzel a műfajjal próbálkozik.

Énekelni nem tud ugyan, de a zenei alap készítéséhez kiválóan ért Hriczu Dávid és Fejes Krisztián. Mint mondják, rap-zenét írtak és készítettek, majd ehhez kerestek maguknak énekest, akit meg is találtak, csak a regisztrációs napra nem tudott eljönni. Ő írja majd a szöveget is, remélik, az elődöntőre minden összeáll. A fiúk azt mondják, azért jöttek, mert ki akarják próbálni magukat.

Megmondták volna

Már túl van a regisztráción Cseh Adrienn, aki egyébként kereskedelmi szakmenedzsernek tanul.

– Amikor tavaly nem vettek föl az egyetemre, elhatároztam, hogy minden lehetőséget kihasználok, amit csak lehet. Ez a tehetségkutató is egy jó lehetőség – állapítja meg Adrienn. – Amikor általános iskolás voltam, sokat énekeltem, aztán nem foglalkoztam ezzel, de mostanában újból érdekel. Szinte mindenféle stílust szeretek. A család és a barátok azt mondják, jó, amit csinálok, és ők nem olyanok, akik nem mondnák meg őszintén a véleményüket. Szeretnék bizonyítani, és ha valóban tehetséges vagyok az éneklésben, bátorságot kapok, hogy elinduljak ezen a pályán – teszi hozzá reménykedve Adrienn.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában