Helyi közélet

2011.11.06. 14:53

Még mindig riadó fokozatban a szmog

Miskolc, Kazincbarcika - Miskolcon és Kazincbarcikán is riadó fokozatot rendeltek el a szmog miatt szombaton.

Miskolc, Kazincbarcika - Miskolcon és Kazincbarcikán is riadó fokozatot rendeltek el a szmog miatt szombaton.Az önkormányzatok - ennek értelmében - felszólították a lakosságot, hogy a városok egész területén mérsékeljék a szilárd (szén, fa) és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát az állandó tartózkodásra szolgáló helyiségek hőmérsékletének megfelelő hőfokra történő maximalizálásával, valamint függesszék fel a porkibocsátással járó tevékenységeket. A légszennyezettség további romlását elkerülendő mindenki mellőzze a személygépjárművek (főként dízel üzeműek) használatát, utazzanak közösségi közlekedéssel, vagy közlekedjenek gyalogosan.

Valamint, arra kérték a veszélyeztetett embereket – a légúti betegségben szenvedőket, az időseket és a gyermekeket -, hogy az elkövetkező napokban, amíg a határértéket meghaladó mértékű a légszennyezés, lehetőleg kerüljék a szabadban való tartózkodást. Az előrejelzések szerint a térségben az időjárás a jövő hét második feléig jelentősen nem változik, a szélmentes idő és a ködképződés miatt a város levegőjének a minőségében további romlás várható.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában