Helyi közélet

2011.11.20. 15:05

"Kölcsöndolgozókat" küld el a Bosch

Miskolc - A válságra hivatkozva nagy léptékű leépítés kezdődött el a Bosch miskolci üzemeiben – írta szerkesztőségünknek egy olvasónk.

Miskolc - A válságra hivatkozva nagy léptékű leépítés kezdődött el a Bosch miskolci üzemeiben – írta szerkesztőségünknek egy olvasónk. Információi szerint a hét utolsó napjain 50-70 embernek mondtak fel a kéziszerszám gyárban, és a cég felbontja a szerződést a munkaerő-kölcsönző cégekkel is. S mivel a Boschnál nagy arányban dolgoznak kölcsönzött munkavállalók, így akár több száz munkahely kerülhet veszélybe. Olvasónk „belső forrásokból” úgy értesült, jövő héten az évek óta a Boschnál dolgozó munkavállalók következnek. Olvasónk információjára dr. Ficzere Ferenc, a Bosch regionális kommunikációs igazgatója reagált. Válaszlevelében jelezte: „Miskolcon, az autóipari gyárban több nyitott pozíció van, az új gyártósorok beállításával megegyező ütemben a munkaerő-felvétel is folyamatos. Az elektromos kéziszerszámokat gyártó egységben azonban a termelés gyorsabban és érzékenyebben reagál a fogyasztói piac változásaira. Az ezen a területen mutatkozó keresletcsökkenés részünkről nagyfokú rugalmasságot követel meg, ami túlnyomórészt a bérelt munkaerő létszámának csökkenésével jár együtt.”

Mint írta, ez minden olyan vállalatnál bevált gyakorlat, ahol a kereslet és ennek megfelelően a termelés időszakos ingadozása jellemző. Ugyanakkor ha nem történik drámai változás a piacon, a jövő heti korrekciót követően nem terveznek további szerződésbontást erre az évre. Hogy pontosan hány szerződöttnek mondanak fel, arról még folynak az egyeztetések, így erre a kérdésre jövő héten kaphatunk választ. Azt azonban már most hallottuk, hogy a megfelelő szaktudással rendelkezőknek ajánlanak munkát a másik gyárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában