Helyi közélet

2011.11.16. 11:47

Kihűléses haláleset Sajóhídvégen

Sajóhídvég - Egy férfi jelentette a rendőrségen, hogy 62 éves édesapját saját lakásában holtan találta. A helyszínre érkező orvos az idegenkezűséget kizárta, a halál okaként kihűlést állapított meg.

Sajóhídvég - Egy férfi jelentette a rendőrségen, hogy 62 éves édesapját saját lakásában holtan találta. A helyszínre érkező orvos az idegenkezűséget kizárta, a halál okaként kihűlést állapított meg.

A rendelkezésre álló információk szerint a sajóhídvégi férfi egyedül élt lakásában, italozó életmódot folytatott, a házában évek óta nem volt fűtés, mivel tiltakozott annak beszerelése ellen, még egy kályhát sem volt hajlandó használni.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Információs háttér:

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év téli időszakában 20-an veszítették életüket kihűlés miatt, az idén pedig a már hárman haltak meg. A különböző egyedi esetek vizsgálata során a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban és jellemzően közterületen fordultak elő ilyen jellegű elhalálozások, addig az elmúlt év téli hónapjaiban saját tulajdonú ingatlanokban történt kihűlések is előfordultak.

A rendőrség kéri az állampolgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

A probléma azonban nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy! A hidegebb, téli időjárás beköszöntével fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik elsősorban az utcán élik mindennapjaikat. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is *túlélni* a hideg időszakokat, akik szociális hátterük miatt ezen a téren is veszélyeztetettek. A hűvösebb, csapadékosabb napok közeledtével elsősorban a hajléktalan, idős, egyedülálló, vagy más okból gondoskodásra szoruló személyekre kell odafigyelni. Hiszen az adatok azt mutatják, hogy nemcsak a hajléktalanokat érinti a kihűlés veszélye!

- Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos, B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában