Helyi közélet

2011.11.24. 19:35

Gyurcsány Ferenc Miskolcon

Miskolc - A Demokratikus Koalíció tagtoborzó gyűlésén vett részt a volt miniszterelnök.

Miskolc - A Demokratikus Koalíció tagtoborzó gyűlésén vett részt a volt miniszterelnök.

Csütörtökön este a Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC) Rákóczi termében tartotta miskolci toborzó gyűlését a Demokratikus Koalíció. A több száz főt vonzó rendezvényen Gyurcsány Ferenc, Magyarország korábbi miniszterelnöke és Molnár Csaba, a Gyurcsány-kormány közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztere is megjelent. A vendégeket Tompa Sándor köszöntötte, de a rendezvény megszervezésében részt vett Varga Gergő is.

Gyurcsány Ferencet először a hallgatóság soraiban helyet foglaló ismerősöket köszöntötte, így Fedor Vilmost, Miskolc korábbi alpolgármesterét és Szűcs Erikát, aztán elmondta: a rendszert jobbá, igazságosabbá kell tenni, de gondolja azt, hogy le kellene bontani, nem szabad kétsége vonni a 89-es értékeket. A Demokratikus Koalíció megalapítója kifejtette még: ki kell tartani a baloldali értékek mellett, egy olyan demokráciáért érdemes dolgozni, ahol az emberek elfogadják egymást, elfogadják mások értékeit is. Követendő példaként a progresszív Párizst és Londont hozta fel, ahol nem csak a gazdasági helyzetet tartja követendőnek, hanem a retorikát és az emberek közötti viszonyt is.

Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba Sátoraljaújhelyről érkezett Miskolcra, ahol szintén a Demokratikus Koalíció számára toborzott tagokat. A miskolci, ITC-beli rendezvény után a fiatalokkal is találkozott, egy belvárosi sörözőben kötetlen beszélgetés formájában hallgatta meg a véleményüket.

(A Gyurcsány Ferenccel készült interjúnkat az Észak-Magyarország szombati számában olvashatják)

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában