Helyi közélet

2011.11.30. 14:40

Gumiból akart fémet csinálni Miskolcon

Miskolc - A Miskolci Rendőrkapitányság Vasúti Rendőrőrse indított eljárást veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy 22 éves helyi férfival szemben.

Miskolc - A Miskolci Rendőrkapitányság Vasúti Rendőrőrse indított eljárást veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy 22 éves helyi férfival szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint a miskolci férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy több alkalommal Miskolc, Szirma külterületén nagyobb mennyiségben használt autógumit égetett el abból a célból, hogy az abban lévő fémdrótot összegyűjtse és értékesítse.

Az elkövető a közelmúltban felkeresett egy helyi gumi javítót, ahol használt autógumikat kért és kapott ajándékba. Kérését azzal indokolta, hogy takarmány alá akarja felhasználni a tanyáján. Azt nem közölte a gumissal, hogy az abroncsokban lévő fémdrótokat akarja értékesíteni, amiről azonban a gumi réteget előbb le kellett égetnie.

A Btk. A hulladékgazdálkodás rendjének megsértését, amennyiben azt veszélyes hulladékra követik el, öt évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyegeti - tájékoztatta a Borsod Online-t Egyedné Novodonszki Éva, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában