Helyi közélet

2011.11.14. 09:38

Graffiti-ügy: 18 éves korig festéket se?

Miskolc - "Hiába van törvényünk a falfirkák visszaszorítására, ha az nem jelent&nbsp;vissza taszító erőt. Tetten érni az elkövetőket nagyon nehéz dolog, mert&nbsp;folyton mozgásban vannak és csak pár pillanat a spray-vel elkészíteni&nbsp;egy jelet." - írja<a href="http://www.boon.hu/meg-kesz-sincs-de-mar-osszefirkaltak/1836636" target="_blank"> "graffitis cikkünk"</a> nyomán Olvasónk.

Miskolc - "Hiába van törvényünk a falfirkák visszaszorítására, ha az nem jelent vissza taszító erőt. Tetten érni az elkövetőket nagyon nehéz dolog, mert folyton mozgásban vannak és csak pár pillanat a spray-vel elkészíteni egy jelet." - írja "graffitis cikkünk" nyomán Olvasónk.

Mint arról néhány nappal ezelőtt beszámoltunk, még el sem készült a Zöld Nyíl kapcsán a Malomszög utcai villamos-megálló, de már össze is firkálták az új megálló egyes elemeit...

"Mára nagyon eldurvultak a falfirkálók, mert nem kímélik az új vagy a felújított épületeket sem." - véli Olvasónk, Kanyog Miklós. "Éppen ezért gondolkodni kellene azon, hogy hogyan is lehetne erre megoldást találni? Milyen formában lehetne őket megállítani? Az elkövetők kiskorúak, java részük 10-15 éves. Véleményem szerint a dohány és az alkohol mintájára, be kellene vezetni azt is, hogy 18 éves korig festéket se vásárolhassanak a fiatalkorúak. Tudom, hogy ez sem jelenti a teljes megoldást, mert keresni fognak a vásárláshoz felnőtteket, azonban így már, nehezebben juthatnának a spray-hez. Talán ezen a javaslaton is érdemes lenne vitatkoznunk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában