Helyi közélet

2011.11.21. 16:24

Gáz van, ebéd még nincs Vilmányban

Vilmány - Három hete hideg élelmen élnek a vilmányi iskolások és óvodások.

Vilmány - Három hete hideg élelmen élnek a vilmányi iskolások és óvodások.Visszakapcsolta a gázt a vilmányi általános iskola konyhájában a Tigáz az elmúlt hét péntekén. Akár már főzni is lehetne a gyerekeknek, de a gond most az, hogy nincs miből. A konyha raktárában ugyanis mindössze 1-2 napra elegendő élelmiszer lapul, ez azonban nem elég a folyamatos ebéd biztosításához, mondta az Észak-Magyarországnak Sztankai Szabolcs iskolaigazgató.

Mint arról többször írtunk, a vilmányi iskolában már 2010 májusában kikapcsolták a gázt, csak a konyhában nem, hogy legalább főzni tudjanak. Októberre azonban az önkormányzat a konyhai gázszámlatartozás is közel egymillió forintra rúgott, így a Tigáz a konyhában is kikötötte a gázt. A gyerekek három hete hideg élelmet esznek, amikor pedig sikerült egy kis húst szereznie az iskolának, a konyhai dolgozók a villanysütőn sütöttek egy kis rántott húst vagy fasírtot.

Kifizették

Október végén úgy tűnt, megoldódik a probléma, az Elmű-Émász Társaságcsoport ugyanis kifizette az iskola közel 900 forintos tartozását. A Tigáz azonban nem kapcsolta vissza a gázt, amíg nem kötött szerződést az önkormányzattal. Mint közleményükben írják: „az önkormányzat és a Tigáz közt folyamatos párbeszéd zajlik, és a kereskedelmi szerződés feltételei az önkormányzat fizetőképességéhez rugalmasan igazodik.”

Az iskolaigazgató szerint ez azt jelenti, hogy az önkormányzatnak ezentúl minden hónap végén előre ki kell fizetnie a következő havi, konyhai gázszámlát. Épp most egyezkednek a szolgáltatóval, hogy decemberre a téli szünet miatt csak fél havi díjat számlázzanak.

ÉM-HE


Vilmány - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vilmányban az Önkormányzat kezelésében lévő intézmények jelentős tartozást halmoztak fel a gázszolgáltatóval szemben a felhasznált, de szerződés szerint ki nem fizetett földgáz után. Fizetésképtelenség miatt a Tigáz a szolgáltatás szüneteltetésére kényszerült a település köz-intézményeinél többek között az iskolában is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában