Helyi közélet

2011.11.21. 20:31

Csak „morogtak” a szirénák

Miskolc - Tesztelték a médiatörvény által a katasztrófavédelmi szervek számára biztosított kommunikációs csatornákat.

Miskolc - Tesztelték a médiatörvény által a katasztrófavédelmi szervek számára biztosított kommunikációs csatornákat.Országos gyakorlat keretében katasztrófariasztást adott ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn. A riasztás során közzétett üzenet csupán próbája volt egy lehetséges, valós veszély esetén kiadandó közleménynek, így az abban megadott helyszínek fiktívek voltak, az ismertetett szituációk a Csillagok háborúja című film helyszínein zajlottak. A megyében a szabadságon illetve betegállományban lévőkön kívül az összes tűzoltó és katasztrófavédelmi dolgozó megjelent a reggeli törzsvezetési gyakorlaton - tudtuk meg Rinyu Zsuzsanna pv. hadnagytól, a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferensétől.

Rövidebben szirénáztak

A hétfői komplex gyakorlat három, egymással összefüggő részből állt, az első fázisban értesítették a központi, területi, helyi hivatásos katasztrófavédelmi szervek és a hivatásos tűzoltóságok állományát országosan mintegy 10 000 főt. A gyakorlat második fázisában a médiaszolgáltatók tesztelték a médiatörvény által a katasztrófavédelmi szervek számára biztosított kommunikációs csatornákat. A harmadik fázisban mozgósították a polgári védelmi kötelezettség alapján létrehozott gyorsreagálású szervezeteket. Megyénkben 570 főt hívtak be, a területen lévő közel 400-ból mintegy 90 sziréna úgynevezett „morgató próba” keretében hat másodpercig üzemelt - tájékoztatott a sajtóreferens.

Önkéntes véradás

A gyakorlat napján a bevont egészségügyi szervek támogatásával a mozgósított polgári védelmi szervezetek állománya, valamint a 18-65 éves civilek részére önkéntes véradást szerveztek négy megyei helyszínen.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában