Helyi közélet

2011.11.13. 13:52

A vállalkozók örömmel adtak

Miskolc - "Akinek tele van a zsebe, annak legyen meleg a szíve!"

Miskolc - "Akinek tele van a zsebe, annak legyen meleg a szíve!"A kulturális, a tudományos és a sportélet kiválóságait támogatni befektetés, mondta lapunknak a megyei Príma díj díjátadó gálája után Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének főtitkára, a Príma Primissima díj kuratóriumának alelnöke. Mint fogalmazott, a díj egyrészt népszerűsíti a vállalkozói szférát, de ennél fontosabb, hogy az elismerés által olyan embereket támogatnak egy-egy területen, akik rászolgálnak erre, hiszen a saját környezete elismeri őket.

Így kell viselkedni

– Olyan üzenetet szeretnénk tenni ezzel, hogy így kell integrálódni, így kell viselkedni a vállalkozói körben, mint ahogy a szellemi körben viselkednek a művészek vagy a kutatók – hangsúlyozta a főtitkár, hozzátéve: a díjátadó ünnepségeken találkozik egymással az önkormányzati, a vállalkozói szféra, valamint a jelöltek, és ez azért fontos, mert ők jelentik tulajdonképpen egy-egy megye vagy város szellemi elitjét. Ilyenkor végre nem gazdaságról, bajokról, sztrájkról és munkanélküliségről esik szó, hanem egymás elismeréséről.

– Nem mindegy, hogy milyen vállalkozóink lesznek a jövőben. Nem mindegy, hogy Magyarországon milyen lesz a mecenatúra – hangsúlyozta a főtitkár. – Demján Sándor szokta azt mondani, hogy akinek tele van a zsebe, annak legyen meleg a szíve. Ez egy egyszerű, de nagyon jó mondás, és ennek szellemében adjuk át már évek óta a Príma Primissima díjat, valamint a megyei Príma díjakat. Jó, hogy ennek a részesei lehetünk, segíthetünk, pénzt adhatunk, és lelket önthetünk az emberekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában