Helyi közélet

2011.11.23. 16:03

120 millió forintra pályáznak

Sátoraljaújhely, Bodrogolaszi - Összesen fél évig tudnának foglalkoztatni 60-65 embert Sátoraljaújhelyen.

Sátoraljaújhely, Bodrogolaszi - Összesen fél évig tudnának foglalkoztatni 60-65 embert Sátoraljaújhelyen.

120 millió forintos közmunkapályázatot adott be a közelmúltban Sátoraljaújhely önkormányzata.

Négy terület

– Amennyiben sikeres lesz a pályázatunk, akkor a téli hónapokban összesen 60-65 embernek tudunk majd munkát adni – mondta az Észak-Magyarországnak Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. – A program fél éven keresztül tartana, amelynek végén természetesen szeretnénk újabb pályázati lehetőségek megragadásával munkát biztosítani a helyieknek.

Szamosvölgyi Péter elmondta, négy területen szeretnék biztosítani a közmunkások foglalkoztatását. Szeretnék rendbe tetetni a csapadékvíz-elvezetőket, hiszen több olyan is található a városban, amelyeknek csak a régi fényképeken, térképeken van nyoma, hogy merre is voltak. Ezen túl kitakarítanák a vízfolyásokat. Ugyancsak fontos programnak tartják a visszakapott volt kollégium épületének rendbetételét, amely a tervek szerint a későbbiekben ifjúsági szálláshelyként és járási központként is funkcionálhatna. Ugyancsak a közmunkaprogram keretében szeretnék megoldani néhány önkormányzati épület festési- és kőművesmunkáit.

Folyamatos munka

Bodrogolasziban ugyancsak központi helyen szerepel az önkormányzat elképzeléseiben a közmunkások foglalkoztatása.

– Napokon belül eldől, hogy sikeres lesz-e a pályázatunk – mondja Kovács József, Bodrogolaszi polgármestere. – Az év folyamán több mint ötven embert tudunk rövidebb-hosszabb ideig a közmunkaprogram keretében foglalkoztatni. A helyiek igénylik is ezt a foglalkoztatási formát, hiszen nekik sem mindegy, hogy közel harmincezer forint segélyt kapnak, vagy ennek a duplájáért dolgozhatnak. Munka, tennivaló bőven akad a településen, remélem, a foglalkoztatáshoz szükséges pénzt is megkapjuk.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában