Helyi közélet

2011.10.21. 12:56

Szülinapos az új TIT

Miskolc - Nyelvoktatás, ismeretterjesztés és tehetséggondozás. Ezek a 10 éves TIT legfőbb tevékenységei.

Miskolc - Nyelvoktatás, ismeretterjesztés és tehetséggondozás. Ezek a 10 éves TIT legfőbb tevékenységei.

Konferenciával ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját a miskolci székhelyű Jedlik Ányos Tudományos Ismeretterjesztő Tárasaság (TIT) csütörtökön. A tudományos ismeretterjesztés természetesen nem ilyen fiatal a megyében, hiszen az első TIT 1953-ban alakult Miskolcon. A rendszerváltozás után azonban beszűkült az állami támogatás, így a társaság is megszűnt. Tíz évvel ezelőtt azonban más formában, de ugyanazokkal a célokkal 20 lelkes értelmiségi újraindította a tudományos ismeretterjesztést, mondta el az Észak-Magyarországnak Macsugáné Hegedűs Marianna, a TIT igazgatója.

Három pilléren

Ma három pillére van a tevékenységüknek. Az egyik a nyelvoktatás és nyelvvizsgáztatás. A tanulni vágyók ma már hét idegen nyelv közül választhatnak, a közelmúltban indult az orosz és a török nyelv oktatása. Másik fontos tevékenységük a tudományos ismeretterjesztés, az előadások minden érdeklődő számára nyitottak és ingyenesek. A TIT munkatársai nagy hangsúlyt fordítanak a tehetséggondozásra is. Rendszeresen rendeznek nyelvi versenyeket és idegen nyelvű szavalóversenyeket, ahol a győztesek jutalma ingyenes nyelvvizsgázási lehetőség. A társaság a saját eszközeivel tavaly az árvízkárosult diákoknak is segítséget nyújtott. Összesen négy szikszói és edelényi, szorgalmas tanuló tehetett nyelvvizsgát ingyen a TIT-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában