Helyi közélet

2011.10.02. 18:26

Richter Aranyanyu Díj – Találjuk meg együtt a köztünk élő hősnőket!

Több mint egymillió forintos összdíjazású, kifejezetten nőknek szóló elismerést hozott létre a Richter Gedeon Nyrt. és a Rácz Zsuzsa író nevével fémjelzett Terézanyu Klub.

Több mint egymillió forintos összdíjazású, kifejezetten nőknek szóló elismerést hozott létre a Richter Gedeon Nyrt. és a Rácz Zsuzsa író nevével fémjelzett Terézanyu Klub. A Richter Aranyanyu Díj születését szeptember 27-én jelentették be Budapesten. Az elismeréssel a nők munkájának társadalmi megbecsülését kívánják növelni, idén az oktatás és az egészségügy területén dolgozó nők kerülnek a figyelem középpontjába. A jelölteket a nagyközönség ajánlhatja a www.terezanyu.hu honlapon, a díjazottakról szakmai zsűri és közönségszavazás dönt. Ez év november elsejéig, három kategóriában – pedagógus, orvosnő, egészségügyi szakdolgozó –

lehet Aranyanyunak jelölni a köztünk élő hősnőket.

Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek írója az elismeréssel kapcsolatban kifejtette: „Sokkoló tapasztalni, hogy Magyarországon gyakran milyen kevésre értékelik a nők munkáját, társadalmi szerepüket, és ezzel párhuzamosan milyen kevés anyagi és erkölcsi elismerésben részesülnek - ezen szeretnénk változtatni a Richter Aranyanyu Díjjal. Díjakat általában azok az emberek kapnak, akik a figyelem középpontjában állnak. Mi most azokat szeretnénk jutalmazni a nagyközönség segítségével, akik szinte láthatatlanul teszik a dolgukat, ám munkájuk nélkül megállna a világ.”

Idén három kategóriában – pedagógus, orvosnő, egészségügyi szakdolgozó – jelölhet a nagyközönség Aranyanyukat a www.terezanyu.hu honlapon szeptember 27-től november 1-ig. Egy személyes élmény leírásával bárki ajánlhat az említett szakmákban dolgozó nőket, akik megtestesítik a köztünk élő hősnő fogalmát. Olyan történeteket, élményeket vár a Terézanyu Klub, amelyek segítségével megelevenedik az adott védőnő, tanárnő vagy orvosnő munkája során tanúsított odaadása, kivételes személyisége, elkötelezettsége hivatása mellett. Az ajánlási szakasz lezárultával kategóriánként 5-5 Aranyanyu Díj-jelölt kerül kiválasztásra. 

A 15 jelölt közül szakmai zsűri dönt a díjazottakról. A zsűri tagjai: Gyarmati Andrea gyermekorvos, olimpiai érmes úszó; Kriston Andrea, az Intim Torna módszer kidolgozója és Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. A három, zsűri által kiválasztott Aranyanyudíjas mellett három közönségdíj is születik; az érdeklődők november 9-20. között szavazhatnak kedvencükre a jelöltek közül. Az Aranyanyu Díjakat és az elismeréssel járó 200 ezer forintot a november 25-i díjátadó gálán adják majd át a szakmai zsűri által választott három (kategóriánként egy) győztesnek és három közönségdíjasnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában