Helyi közélet

2011.10.11. 16:07

Nézőpont: Utcára téve

<em>Újabb munkahelyek szűnnek meg megyénkben, újabb emberek kerülnek utcára, újabb családok helyzete válik bizonytalanná</em>. <strong>Szendrei Péter jegyzete.</strong>

Újabb munkahelyek szűnnek meg megyénkben, újabb emberek kerülnek utcára, újabb családok helyzete válik bizonytalanná. Szendrei Péter jegyzete. Ezúttal az AES Borsodi Energetikai Kft. dolgozóinak kell szembenézniük a munkanélküliség rémével. Amikor a munkások a közelmúltban az AES irodája és az amerikai nagykövetség előtt tüntettek elmaradt bérükért, már annak is üzenetértéke volt, hogy egyik helyről sem jött elő illetékes, hogy átvegye tőlük a petíciójukat. Azt jelentette: mondhattok, csinálhattok bármit, bennünket nem érdekel.

A cégvezetés hónapokig hitegette a leghűségesebb, legtovább kitartó dolgozóit, hogy megkapják elmaradt járandóságukat, mert van vevő a vállalkozásra – a dolgozók pedig vártak a jussukra, mígnem az újraindulás reményét az AES felszámolása szertefoszlottak. A cégbezárás egyetlen haszna, hogy a munkások végre pénzükhöz juthatnak és továbbléphetnek. Ha tudnak hova.

Korábban megírtam: a dolgozóknak nem az fáj a legjobban, hogy az amerikaiak így intézték az ügyet, hanem hogy a magyar államtól még csak választ sem kaptak segélykéréseikre. Pedig olyan időket élünk, amikor mindennél fontosabb, hogy kiálljunk egymásért – legalábbis ezt mondta a kormányfő. Bár, már tudjuk: nem a szavaira, a tetteire kell figyelni.


Miskolc – Tekintse meg a felszámolás alatt lévő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cégek legfrissebb listáját!

Miskolc - Három hónap csődvédelem alatt sem sikerült egyezségre jutni a hitelezőkkel.

Miskolc – Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 105,8 milliárd forint kiemelt adó- és járulékbevétel folyt be januártól augusztus végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában