Helyi közélet

2011.10.15. 19:31

Maugli Dzsungele a Martin-kertvárosban

Miskolc - A miskolci Martin-kertvárosban található Maugli Dzsungele Játszóház e hét szombaton ünnepelte 2. születésnapját, melyet egy nagyszabású, a helyszínen tartott rendezvénysorozattal tettek emlékezetessé.

Miskolc - A miskolci Martin-kertvárosban található Maugli Dzsungele Játszóház e hét szombaton ünnepelte 2. születésnapját, melyet egy nagyszabású, a helyszínen tartott rendezvénysorozattal tettek emlékezetessé. A program egyben a Maugli Dzsungele Játszóház Szociális Szövetkezet TÁMOP-projektjének nyitórendezvénye volt – tudtuk meg J. Horváth Krisztinától, a szövetkezet ügyvezető elnökétől. A projekt lényege, hogy öt, hátrányos helyzetű nő képzését és foglalkoztatását vállalja a szövetkezet 15 hónapon keresztül.

A jelentkezők dajkaképzésben vesznek részt. A képzést követően a várhatóan 10-15 fővel működő „minioviba” várják a gyerekeket, akár egy éves kortól, egész napra vagy az iskola utáni időre – tudtuk meg. A játszóház zöldövezetben, a Martin-kertvárosban található. Háromszáz négyzetméteren családias légkörben kínálnak szórakozási lehetőséget az 1-14 éves gyerekeknek, szem előtt tartva a szükségleteiket és szüleik igényeit.

A létesítmény számtalan kalandot és titkot rejt: a gyerekek az élménylabirintusban próbára tehetik ügyességüket, kedvükre csúszdázhatnak, bújkálhatnak, emellett hinták, trambulin, felfújható ugrálóvár és a kicsiknek puha szivacsjátékok nyújtanak kikapcsolódást - sorolta a szolgáltatásokat J. Horváth Krisztina.

Míg a gyerekek szórakoznak, a szülők, kísérők kikapcsolódását újságok, magazinok, WIFI-hálózat biztosítják. Felfrissülésként akár állószoláriumunkban is barnulhatnak - emelte ki az elnök. A szombati nyitónapi programok délután 3 órától egészen este 7 óráig tartottak, a gyerekek kreatív-műhelyben alkothattak, volt bűvész-show 5 kiskutyával, túl ezeken BMX-bemutató, vetélkedő, akrobatikusrocki-bemutató szórakoztatta a többszáz fős közönséget. Az udvaron többek között arcfestés, ugrálóvár, kiállított versenyautó, tűzoltóautó, rendőrmotor várta a gyerekeket, a szülőknek pedig sörsátor, büfé tette színessé ezt az októberi délutánt.

A program elejére érkező első száz gyermek ajándékot kapott a játszóháztól. Az est záró programja a fiatalok körében népszerű Fluor Tomi nagysikerű fellépése volt, valamint az értékes nyereményekkel teli tombolahúzás.

 - ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában