Helyi közélet

2011.10.05. 14:15

Magyar Népmese Napja a szerencsi óvodákban

Szerencs - A Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére szeptember 30-át - Benedek Elek születésnapját - a népmese napjává nyilvánították.

Szerencs - A Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére szeptember 30-át - Benedek Elek születésnapját - a népmese napjává nyilvánították.A Magyar Népmese Napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé. A népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása volt a célja a szerencsi óvodai épületekben megtartott népmesei programoknak is.

Nagy készülődés

A Napsugár óvoda épületében az apróságok Benedek Elek: Az aranytulipán című meséjével ismerkedtek meg, amelyet az óvónők nap mint nap felolvastak a kicsiknek. Ezt követően szeptember 30-án, a Magyar Népmese Napján négy csoportot alkotva különféle, a mesével összefüggő ügyességi és egyéb feladatokat oldottak meg. Az óvodások a teljesített feladatokért jutalmul csokoládét kaptak. A Gyárkerti óvodaépületben is megtartották a Magyar Népmese Napját. Az óvoda Maci csoportja a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című mesét adta elő, amelyet nagy izgatottság és készülődés előzött meg. A mese dekorációját a hét folyamán az apróságok közösen készítették el. Az óvodai csoportok a mese alapján különböző technikák alkalmazásával, termések felhasználásával képeket, rajzokat, bábokat, alakzatokat készítettek, amelyekből az óvodapedagógusok kiállítást rendeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában