Helyi közélet

2011.10.17. 18:32

Konténerben a poloskás bútorok az Avason

Miskolc - Próbálnának szabadulni az ágyi poloskától az Avason élők, ezért kidobták bútoraikat.

Miskolc - Próbálnának szabadulni az ágyi poloskától az Avason élők, ezért kidobták bútoraikat.

Kidobták bútoraikat az Avason található Mednyánszky utca 36-42. társasház lakói egy nagy konténerbe hétfőn, az ágyi poloska ugyanis úgy elszaporodott a tízemeletes házban, hogy a lakók igyekeznek megszabadulni minden fertőzött tárgytól. Mint arról korábban írtunk, Miskolc egyes lakótelepein hatalmas gondot okoz az ott élőknek az ágyi poloska elterjedése, amely éjszaka „dolgozó”, vérszívó állat, és aki érzékeny a csípésére, annak vörös kiütések éktelenkednek a testén és a végtagjain. A Mednyánszky utcai társasházban egy éve jelentkezett a probléma, májusban már több lakásban is megjelentek a vérszívók, mára pedig szinte minden lakás fertőzött. Csütörtökön a házban lakógyűlést tartanak, ahol szakemberek tájékoztatják az élősködő veszélyeiről a lakókat, majd döntenek a közös és egységes irtásról. Ezt tanácsolja egyébként a társasháznak az ÁNTSZ is. A házban élők arra gyanakszanak, hogy amiatt szaporodott el náluk a poloska, mert az egyik lakótársuk használt bútort vitt fel a lakásába, amely fertőzött lehetett.

Szinte minden utca

Nem kis problémával állunk szemben, tudtuk meg Konyha József egészségügyi gázmestertől. Mint mondta, az Avason szinte nincs is olyan utca, ahol ő vagy valamelyik kollégája ne irtott volna ágyi poloskát. De a vérszívók megtalálhatók a Kuruc és az Árpád utcán, valamint a Vörösmarty lakótelepen is. Más városokban is szenvednek a társasházak lakói az élősködőtől, Ózdon és Kazincbarcikán például. A gázmester hozzátette: globális problémáról van szó. Mivel évtizedek teltek el a korábban megelőzés céljából végzett fertőtlenítések nélkül, az ágyi poloskák mára jelen vannak a diákotthonokban, szállodákban, tömegközlekedési eszközökön és nem csak megyénkben, hanem Budapesten, sőt Londonban is.

ÉM-HE


Miskolc - Már nem csak csótányokkal, de poloskákkal is hadba kell szállniuk a társasházak lakóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában