Helyi közélet

2011.10.29. 17:32

Jégvirágpályázat Miskolcon, negyedszer

- A Miskolci Városszépítő Egyesület Litwin József iparművész ötlete alapján Jégvirág IV. címmel újra rajzpályázatot hirdet Miskolc 6-16 éves korú tanulói számára. Téma: a tél és a téli ünnepek motívumai.

- A Miskolci Városszépítő Egyesület Litwin József iparművész ötlete alapján Jégvirág IV. címmel újra rajzpályázatot hirdet Miskolc 6-16 éves korú tanulói számára. Téma: a tél és a téli ünnepek motívumai. A pályázat célja a gyermektehetségek felkarolása és a város alkalmi szépítése. Vonalas rajzokat kérnek, lehetőleg folyamatos vonalvezetéssel, satírozás és tónusozás nélkül, fekete fotókartonra temperával, pasztellkrétával vagy lakkrost tollal. Továbbá elkészíthetőek a fényrajzok tervei színes fonál vagy akár színes szigetelésű elektromos vezeték hajtogatásával és hordozóra ragasztásával is. A rajzok vonalvezetésének folyamatosnak kell lennie annak érdekében, hogy azok a világító füzérből megvalósíthatóak legyenek. A lámpafüzérek csak alapszínekben kaphatóak, ezért csak fehér, sárga, narancs, piros, kék és zöld színek használatát javasolják. Rajzméret: a.)10,5x40 cm vagy 21x80 cm-es fekvő téglalap b.)12x22 cm vagy 24x44 cm álló téglalap. Beadás: november 11-én 16 óráig.

Az alkotásokat és az eddig megvalósított műveket a Kós Házban mutatják be november 15-e és 22-e között. Kiállításmegnyitó és eredményhirdetés november 15-én 17 órakor a Miskolci Városszépítő Egyesület székhelyén, a Kós Házban (Görgey Artúr. utca 32.).

A nagy méretben elkészített világító rajzokat december elején avatják fel az Erzsébet téren, az előző évi alkotások mellett.

- ÉM-SzG

-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában