Helyi közélet

2011.10.13. 08:49

Hazavárják Gyöngyvért

Miskolc - A miskolci hármasikrek édesanyja, Nagy Éva jó hírrel szolgált a minap: „Ha ilyen jól eszik Gyöngyvér, mint ahogyan az elmúlt 3 napban, akkor a hétvégén hazajöhet. A szobája pedig készen van!” - állt az sms-ben.

Miskolc - A miskolci hármasikrek édesanyja, Nagy Éva jó hírrel szolgált a minap: „Ha ilyen jól eszik Gyöngyvér, mint ahogyan az elmúlt 3 napban, akkor a hétvégén hazajöhet. A szobája pedig készen van!” - állt az sms-ben.

Nagyon örültünk neki, hiszen amikor a múlt héten felkerestük a családot, akik megsegítésére akciónkat indítottuk, a szoba még csak félkész volt. Évát azért találtuk otthon, s nem volt Gyöngyvér mellett a kórházban, mert egy fertőzés jelentkezett az ajkán, s az orvosok hazaküldték, nehogy az agydaganata miatt csontvelő-átültetésen átesett kislány elkapja. Mellette az egyik nagymama váltotta fel az édesanyát. No és Gyöngyvér étvágya sem volt valami híres. Otthoni „steril szobája” akkor már derűs sárgára volt festve, a ház összes ablaka kicserélve, s a szobaajtó is a helyén volt - épp csak az üveg hiányzott belőle.

Ottjártunkkor Gyöngyvér nővére iskolában volt, Dorka aludt, Zalán azonban aktívan részt vett a beszélgetésben, sőt az autóig kísért édesanyja ölében. Az udvaron szétnézve szembesültünk a ténnyel: bizony elkelne még a segítő kéz. Most, hogy már remélhetőleg csak napok vannak hátra, s a sok megpróáltatáson átesett család ismét együtt lehet, elérkezett az idő, hogy akik felajánlották segítségüket a tereprendezésben, a lépcső átépítésében, a tettek mezejére lépjenek.

Megtudtuk azt is: azóta megérkezett az adományokból összegyűlt szuper kazán, de a bekötésig még nem jutottak el. A Carborobot kazán széndarával működik, s egyelőre hiányzik hozzá a tüzelő...

ÉM-SzK


Ön is segíthet!

A család elérhetősége: [email protected], illetve 20-228-58-90


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc – Gyöngyvér és édesanyja kórházban vannak, kanülcserére várnak.


Miskolc – Olvasóink nem hagyták magukra a bajba került, hármasikres családot. 


Miskolc – A kis Gyöngyvér, túl egy újabb kemoterápiás blokkon, ismét hazatérhetett.


Miskolc – A négygyermekes miskolci házaspárnál (féléves hármasikreik egyike csontvelő-átültetés előtt áll, ezért kértek a szülők segítséget lapunktól és olvasóinktól) a szokottnál is nagyobb élet volt szombaton.


“Bíztunk benne, de nem reméltük.” Ezt mondta az édesanya, aki kiskamasz lánya mellé még három gyerkőcöt kapott ajándékba a sorstól – Szalóczi Katalin jegyzete.


Már most látszik: nem hiába reméltek segítséget a miskolci hármasikrek szülei.


Felhívásunkra sok olvasónk sietett a négygyermekes miskolci család segítségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában