Helyi közélet

2011.10.11. 10:09

Európa tér: "hogy nem szabad egy mélygarázst megépíteni"

Miskolc - A Borsod Online <a href="http://www.boon.hu/miskolc/mi-a-baj-az-europa-terrel/1758464">több alkalommal is foglalkozott</a> a miskolci Európa tér körüli anomáliákkal. Ezzel kapcsolatban több kérdést is eljuttatunk a Miskolc Holding Zrt-hez. Íme a válasz!

Miskolc - A Borsod Online több alkalommal is foglalkozott a miskolci Európa tér körüli anomáliákkal. Ezzel kapcsolatban több kérdést is eljuttatunk a Miskolc Holding Zrt-hez. Íme a válasz!

"Mi lesz az Európa térrel - mikor lesz felújítva? (burkolat, szegélykövek)", "A téren található lakóingatlan hibái (beázás, szigetelés) mikor lesznek véglegesen orvosolva?" "A téren található mélygarázs is "omlik" néhol: mikor javítják a hibákat?", és "A Régió Parknak mi az álláspontja a térrel kapcsolatban?". Ezeket a kérdéseket küldtük el a napokban Pásztor Imrének, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs és PR vezetőjének.

Szembetűnő hibák

Az üggyel kapcsoltban Perecsenyi Attila, a Régió Park Miskolc Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az Európa téri mélygarázs esete sajnos olyan tananyaggá vált, amelyen keresztül azt mutatják be, hogy nem szabad egy mélygarázst megépíteni. A 2008-ban átadott Európa téri mélygarázs hibái szembetűnőek, a csapadékvíz befolyik, a falak vizesednek, a be- illetve kihajtás is gondot okoz.

Több egyeztetés után

"A hibák feltárása érdekében több kooperációs egyeztetés zajlott le a kivitelező, a tervező, a műszaki ellenőr  és a Régió Park Kft. között, mint információm szerint az építkezés teljes időszakában. Ezen egyeztetésekre hivatalosak voltak a társasház képviselői is. A tér problémái a talajvíz és a csapadékvíz elleni szigetelés kijavítás után a társasház együttműködési szándékával megoldható. Pár napon belül kézhez kapjuk a kivitelező megoldási javaslatát, melyet a tervező és műszaki ellenőr elfogadásával hagyunk jóvá. A végleges megoldás időpontjáról csak ezt követően tudunk nyilatkozni." - nyilatkozta érdeklődésünkre Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs és PR vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában