Helyi közélet

2011.10.06. 12:40

CISCO Lokális Akadémia lett a tokaji gimnázium

Tokaj - A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a 2011-2012-es tanévtől a CISCO Hálózati Akadémia tagja lett, az intézményt a Debreceni Egyetem CISCO Regionális Akadémiája készített fel a tagságra.

Tokaj - A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a 2011-2012-es tanévtől a CISCO Hálózati Akadémia tagja lett, az intézményt a Debreceni Egyetem CISCO Regionális Akadémiája készített fel a tagságra.A Regionális Akadémia képviselőjeként látogatott el az intézménybe a napokban dr. Almási Béla, a Debreceni Egyetem Informatikai Karának docense, aki megtekintette a CISCO-labort és elismerően szólt az oktatás feltételeiről és előadást tartott azoknak a tanulóknak, akik elsőként vesznek részt ebben a képzésben.

- A képzés elvégzésével a diákok olyan elméleti és gyakorlati ismeretanyaghoz jutnak, melynek segítségével összetett, nagyvállalati szintű hálózatokat tudnak megtervezni, kialakítani, ezek megvalósításához megfelelő CISCO eszközöket és technológiákat tudnak kiválasztani. Képesek lesznek a rendszereket összeállítani, az egyes eszközöket az igényeknek megfelelően konfigurálni, a későbbiek során a hálózatokat bővíteni, optimalizálni, hibákat felderíteni és elhárítani - tájékoztatott dr. Dankóné Patkó Kornélia, a Tokaji Ferenc Gimnázium igazgatója.

A képzés elindult, az iskolában pedig remélik, hogy ezáltal sikeresebbek lesznek a munkaerőpiacon is.

- EJ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában