Helyi közélet

2011.10.20. 13:29

Belvárosi galamb-ügy: egy idős nő 20 kiló búzával(?)

Miskolc - Rendszeres látogatója vagyok a lapnak, és örömmel vettem tudomásul, hogy végre valakinek &nbsp;föltűnt - az ott lakókon, és dolgozókon kívül - az elviselhetetlenül sok galamb. - írja Olvasónk<a href="http://www.boon.hu/belvaros-galamb-fronton-sz-a-helyzet/1819247"> tegnapi "galambos" írásunk </a>kapcsán.

Miskolc - Rendszeres látogatója vagyok a lapnak, és örömmel vettem tudomásul, hogy végre valakinek  föltűnt - az ott lakókon, és dolgozókon kívül - az elviselhetetlenül sok galamb. - írja Olvasónk tegnapi "galambos" írásunk kapcsán. "Mi a Széchenyi u. xx. szám alatt lakunk, a(z) ... emeleten. Fölöttünk zajlik az édes élet. Az erkélyt nem lehet használni, az ablakok párkányait állandóan tisztogatni, fertőtleníteni és mind ezt maszkban.  A mellettünk lévő MIK épületén föl van szerelve a riogató, a fülsüketítő vércse hangot hallat. É(jjel halkan, de valami borzalmas frekvencián, nappal pedig hangosan. Teljesen fölöslegesen.) A galambok már megszokták, a mikrofonon bóbiskolnak, csak az nem jutott eszébe senkinek sem, hogy ezek a galambok nem ismerik a vércsét, következés képen teljesen mindegy, hogy be van kapcsolva vagy sem." - ír megpróbáltatásairól Olvasónk (név és cím a szerkesztőségben - a szerk.). "Mi hétvégén járunk haza, mert xxx-en dolgozunk, de a galamb sz… tisztogatással kezdődik az otthon tartózkodásunk kevés kis ideje. A rengeteg ürülékben a legyek kellemesen meghúzzák magukat, és a jó idő beálltával ők is megjelennek."

 Feltűnhetett volna már

"Azt hiszem nem kell tovább ecsetelni, hogy mennyire megkeseríti az ott élő, dolgozó emberek életét. Gyakorlatilag az ÁNTSZ-nek, vagy bármilyen közegészségüggyel foglalkozó intézményeknek is feltűnhetett volna már ez a probléma. A megoldás pedig nagyon egyszerű lenne. Meg kellene akadályozni, hogy etessék a galambokat. Van egy idős néni, én nem akarok semmilyen kellemetlenséget, hiszen elképzelhető, hogy ez a gondoskodás élteti. Vasárnap délelőtt, amikor szinte teljesen elnéptelenedik az utca, 9- fél 10 között megjelenik, megvárja amíg senkit sem lát, és a Royal-közben végigönt, kb. 20 kg búzát. Egy gurulós szatyorral érkezik és egy másikal, alig bír menni. Ezen a hétvégén nem engedtem, hogy kiöntse. A lakók és mi is látjuk hét közben, este későn, amikor az üzletek bezárnak, ismét megjelenik, különböző mennyiségű gabonával."

,,Mi is segítenénk"

"Ezt segítség nélkül nem tudja megvásárolni és beszerezni. Egy hivatalos embernek el kellene beszélgetni az idős nénivel, hogy ne tegye. Nem büntetést, különböző szankciók kiszabását indítványoznám. Ha egy hónapig meglehetne oldani az ő figyelését, és megakadályozni, hogy ezt tegye, élelem hiányában a galambok is elmennének és egy élhetőbb környezetet eredményezne. Mi is segítenénk összefogással. Köszönöm, ha elolvasták levelemet, és sokunk örömére jó lenne valamilyen megoldást találni. Köszönjük a videót, a fotókat és reméljük azok is olvasták, látták akik tehetnek ez ügyben valamit."

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában