Helyi közélet

2011.10.26. 14:37

Beindult a téli autógumicsere

Miskolc - Érdemes időpontot kérni, akkor nem kell várakozni a mintegy félórát igénybevevő műveletre.

Miskolc - Érdemes időpontot kérni, akkor nem kell várakozni a mintegy félórát igénybevevő műveletre.A „közhiedelemmel” ellentétben nem az első hó után célszerű kicserélni a gépjárművek nyári gumijait a téli változatra, bizonyos hőmérséklet - jellemzően 10 fok alatt - érdemes gondoskodni a téli köpeny felszereléséről. Kereskedői szóbeszéd szerint a távol-keleti gumigyártás kapacitásának jó részét elszívja a kínai piac, így Európába várhatóan kevesebb gumiabroncs jut majd innen. „Nem tudom megerősíteni, sem cáfolni a hírt, de tény, hogy néhány szállítmányunk már beérkezett, ám van olyan típus, amelyekre a nagykereskedők is várnak még” – tudtuk meg Ambriskó Istvántól, a Borsod Autó Kft. üzletágvezetőjétől.

Szerelés, tárolás

A gondosabbak már kicserélték az abroncsokat, de tolongásról még nem lehet beszélni - tájékoztatott a forgalomról. Érdemes időpontot kérni, akkor nem kell várakozni a mintegy félórát igénybevevő műveletre. A gumicsere centírozással - mérettől függően - 1500-2000 forintba kerül és saját ügyfeleik részére hatezer forintért vállalják egy szezonra a leszerelt abroncs tárolását is - ebben az árban már a le- és felszerelés is benne van - ismertette a véleménye szerint a piacon versenyképes feltételeiket.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában