Helyi közélet

2011.10.11. 20:43

A suli előtt tilos a megállás!

Kazincbarcika - Nem tartják biztonságosnak az iskola előtti útszakaszt a szülők.

Kazincbarcika - Nem tartják biztonságosnak az iskola előtti útszakaszt a szülők.Mivel az út iskola felőli oldalán tábla tiltja a megállást, a gyerekeiket autóval a Pollák Mihály általános iskolába hordó barcikai szülők csak a túloldalon tudnak megállni arra a néhány pillanatra, míg a gyerek kiszáll a kocsiból.

Így viszont a nebulóknak át kell kelniük a reggeli órákban meglepően forgalmas Herbolyai úton. Ez a szülők szerint nem volt mindig így, régebben az iskola előtt is meg lehetett állni, amit a jelenleginél sokkal biztonságosabbnak éreznek. Bár az útszakaszon nem csak a megállást, de a száguldozást is tiltják a táblák – harminc kilométeres sebességkorlátozás van érvényben -, az út széles, és csábítja az autósokat a nagyobb sebességre. A szülők szerint még szeptemberben nem is féltették annyira a gyerekeiket, mert a zebránál reggelente hol rendőr, hol polgárőr vigyázott rájuk, amióta azonban az egyenruhások levonultak, a gyerekek sem mindig mennek el a gyalogátkelőhelyig, ha át akarnak kelni az úton.

Göndör Judit, a kazincbarcikai városháza szóvivője elmondta, a szülők felvetése nyomán Klimon István alpolgármester már a közlekedési hatósághoz fordult, ám a helyszíni bejárást követően az a döntés született, hogy a közelben lévő helyi és helyközi busz megállója miatt a jelenlegi forgalmi helyzet kevésbé balesetveszélyes, mint amikor az iskola előtt állhattak meg a járművek, így az önkormányzat nem tehet mást, tudomásul kell vennie a közlekedési szakemberek döntését. A megállást tiltó táblák azután kerültek ki az iskola előtti útszakaszra, hogy a túloldalon sárga csíkkal a járdát kettéosztva kialakították a kerékpárutat.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában