Helyi közélet

2011.09.04. 17:12

"Vasvár" Sokadalom Ózdon

Ózd -  Turiné Orosz Margit és Galanics Ferenc Ózd Város Önkormányzata két képviselőjének kezdeményezésére és szervezésében - hagyományteremtő céllal - "Vasvár" Sokadalom elnevezéssel nagyszabású rendezvényt tartottak a Városház téren.

Ózd -  Turiné Orosz Margit és Galanics Ferenc Ózd Város Önkormányzata két képviselőjének kezdeményezésére és szervezésében - hagyományteremtő céllal - "Vasvár" Sokadalom elnevezéssel nagyszabású rendezvényt tartottak a Városház téren. A rendezvény fővédnöke dr. Fónagy János parlamenti államtitkár, a védnökök pedig Ríz Gábor országgyűlési képviselő a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnöke és Fürjes Pál Ózd Város Polgármestere volt.

A nap programja főzőversennyel vette kezdetét az a Capella Étterem tágas udvarán. Két kategóriában lehetett nevezni. "Cipó" kategória: Cipóban tálalt ételek a helyszinen elkészítve. "Meggyes sütemény" kategória,amit otthon kellett elkészíteni,majd a zsűri asztalára helyezni. A zsűri elnöki szerepét Kovács Lázár Mester és sztár szakács töltötte be. A finom étkek versenyeredményének kihírdetését követően Orosz István görög katolikus parókus nyújtott szellemi táplálékot a jelenlévőknek.

A szinpadon a késő esti órákig zajlottak a kulturális események,fellépések. Számos kiegészítő program is "létezett" a nap folyamán:aszfaltrajzverseny,bohócműsor,arcfestés,kézműves bemutató,molnárkalács és palacsinta sütés,szabadtéri fotókiállítás. Ózd Város Védőnői Szolgálata az egészségsarokban-sátorban- szűrővizsgálatokat végzett és hasznos tanácsokkal látták el az oda betérőket.

Kerékgyártó Mihály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában