Helyi közélet

2011.09.26. 18:38

Új igazgató lesz a Végardó Fürdő élén

Sárospatak - Közös megegyezéssel távozni kíván posztjáról a sárospataki Végardó Fürdőt üzemeltető cég vezetője.

Sárospatak - Közös megegyezéssel távozni kíván posztjáról a sárospataki Végardó Fürdőt üzemeltető cég vezetője.

„A Pataqua Kft. jó nyári teljesítményt mondhat magáénak. A fürdő eddigi látogatószáma elérte a 200 000 főt, árbevétele meghaladta az üzleti tervében meghatározott értéket, míg a legfontosabb alapítói feladatot, a létesítménybérleti díjat teljes egészében befizette a tulajdonos önkormányzat kasszájába.” Mindezt Oros István írta a sárospataki végardói strand honlapján szeptember 5-én. Ezért is tűnik váratlannak a hír, hogy az ügyvezető október 7-től közös megegyezéssel távozni kíván az idén várhatóan nyereségesen működő önkormányzati cég éléről.

Most következik a neheze

– Több oka is van annak, hogy úgy érzem, mennem kell, bár a fürdőügy még most kap új lendületet – mondja Oros István. – A legfontosabb ok, hogy távolból nagyon nehéz összetartani a családomat. Olyan profilú magánvállalkozásba fogok, amely az otthonomhoz közelebb végezhető és összefoglalja az eddigi tevékenységeimet. Szerencsére a nyár végül úgy alakult, hogy az üzleti tervet sikerült hoznunk. Hosszú távon azonban az időjárás véletlenjeire nem lehet erre alapozni. Ha a cél a folyamatos magas teljesítmény, és kevés a forrás, akkor még indokoltabb, hogy kis lépésekben bevételtermelő ötleteket kell megvalósítani.

Nagy érvágás

– Nagy érvágás ez a városnak – mondta érdeklődésünkre Aros János, Sárospatak polgármestere. – Október 4-én kerül a testület elé a kérdés. Amennyiben a testület jóváhagyja Oros úr távozását, akkor záros határidőn belül megoldást kell találnunk. Ebben az esetben arra teszek majd javaslatot, hogy még ne írjunk ki pályázatot a poszt betöltésére, hanem belülről, kinevezéssel oldjuk meg átmenetileg ezt a helyzetet.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában