Helyi közélet

2011.09.29. 13:04

Nézőpont: Fűbe áll a nyíl?

<em>Zöld Nyíl: új sín, új pályaszakasz és új villamos. Röviden így foglalható össze a projekt, amelyet joggal nevezhetünk Miskolc legnagyobb beruházásának. A Zöld Nyílból azonban úgy tűnik, pont a nyíl hiányzik, illetve várat magára. Az új villamosok beszerzése ugyanis sehogy sem akar sikerülni</em>. <strong>Szántó Rita jegyzete.</strong>

Zöld Nyíl: új sín, új pályaszakasz és új villamos. Röviden így foglalható össze a projekt, amelyet joggal nevezhetünk Miskolc legnagyobb beruházásának. A Zöld Nyílból azonban úgy tűnik, pont a nyíl hiányzik, illetve várat magára. Az új villamosok beszerzése ugyanis sehogy sem akar sikerülni. Szántó Rita jegyzete. Persze az sem vigasztal minket, hogy más városokban, például Debrecenben is csak ötödszörre hirdethették ki a villamosgyártó céget. Sőt egyáltalán nem vigasztal, hiszen, ha ezt vesszük, mi még csak a negyedik tendernél tartunk. Reménykedni persze reménykedhetünk, hogy ez lesz a végső, és végre megtudjuk, hogy 2013 elején milyen villamosok koptathatják a miskolci síneket.

Mivel a Zöld Nyíl kezdetétől figyelemmel kísértem a beruházás főbb mozzanatait, jól emlékszem az eredeti tervekre. Azokra az álmokra, amelyek zöld gyepet képzeltek el a sínek közt, csakúgy, mint Svájcban van. Vagy éppen arra, hogy Miskolcra jellemző formájú legyen a villamosok eleje. De ötleteltek a villamosok színéről, mintázatáról. A Városház téren kiállított villamosmodellek által pedig többször kipróbálhattuk, hogy a pályázó cégeknek milyen járgányaik vannak.

Mára viszont tudjuk, Svájcot főleg a devizahitelek kapcsán emlegetjük, nem a miskolci sínek közt futó fű miatt. Azt pedig csak remélni merjük, hogy a betervezett csúcsszuper új miskolci villamosok nem jutnak a fű sorsára.

- Szántó Rita -


Három cég támadta meg a villamosbeszerzésre kiírt eljárás eredményét, most döntenek az ügyben.

Miskolc – Szeptember 28-án és 29-én tárgyalja a döntőbizottság a villamostender ügyét.

Miskolc – A Zöld Nyíl villamos projekt IV. jármű tender eredményével kapcsolatosan – mint arról korábban beszámoltunk – két ajánlattevő élt jogorvoslattal a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. A 2011. szeptember 12-én megindult jogorvoslati eljárásokban a Döntőbizottság kitűzte a tárgyalások időpontját: a Solaris kérelmével összefüggő tárgyalás 2011. szeptember 28-án, míg a Ganz-Skoda Zrt. által benyújtott jogorvoslati kérelemmel összefüggésben szeptember 29-én lesz a tárgyalás.

Miskolc – Ki vagyunk szolgáltatva a közbeszerzési törvénynek – mondta Komoróczy Imre, a Zöld Nyíl projektigazgatója.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában