Helyi közélet

2011.09.06. 13:48

Mesterszakács zsűrizett Ózdon

Ózd - Első ízben rendezték meg a Vasvár Sokadalom elnevezésű belvárosi eseményt.

Ózd - Első ízben rendezték meg a Vasvár Sokadalom elnevezésű belvárosi eseményt.A színpadi programok mellett a gasztronómia kapta a fő szerepet, hiszen a nap első részében cipóban készített ételek mérték össze a tudásukat. A versenyre tizenöt csapat nevezett, az elkészült finomságokat pedig Kovács Lázár mesterszakács is végigkóstolta. Ő volt a zsűri elnöke.

- Hasonló versenyben már volt részem, akkor két kilós kenyerekben tálalták az ételeket – fogalmazott Kovács Lázár. – A cipó ebből a szempontból érdekes és számomra is újdonságot jelent. Ugyanakkor azt is tudom, hogy Ózdon egy településrészt neveztek el róla, sőt történelmi hagyományai is vannak. Most pedig egy remek főzőversenyt szerveztek.

Tizenöt csapat nevezett a viadalra, amelyet a belvárosi étterem parkolójában bonyolítottak le. Remek hangulatban készültek el a finom ételek, így a zsűri tagjainak nehéz dolguk volt, amikor dönteniük kellett.

- Minden ételt alaposan kielemeztünk – folytatta Kovács Lázár. – Attól kezdve, hogy milyen sorrendben kerültek bele a nyersanyagok, milyen darabolás volt, lepirították vagy sem. Számos szempontot figyelembe kell venni ilyenkor, amíg megszületik egy döntés. Rossz ízekkel nem találkoztunk, nem égett le semmi, és a modern dolgokat is igyekeztek a csapatok belecsempészni. Az ózdiak nagyon jó ízűen, összeszedetten és vidáman főztek. Annak pedig kimondottan örülök, hogy egyre több fiatal kapcsolódik be ezekbe a programokba.

Kovács Lázár szerint a hagyományőrzés is legalább ilyen fontos üzenete ezeknek a fesztiváloknak. Ennek pedig az ózdi Vasvár Sokadalom tökéletesen megfelelt.

– ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában