Helyi közélet

2011.09.04. 15:37

Megújult a városháza és a piac

Encs - Uniós támogatás segítségével újították föl az encsi városházát és piacot.

Encs - Uniós támogatás segítségével újították föl az encsi városházát és piacot.

Sikeresen pályázott Encs önkormányzata az Észak-magyarországi Regionális Operatív Program keretében Encs közigazgatási és kereskedelmi központjának funkcionális rehabilitációjára. A program keretében megújulhatott az 1962-ben épült polgármesteri hivatal épülete. A program részét képezte a Rákóczi úton lévő új piactér I. ütemének kialakítása, valamint a közbiztonságot szolgáló programok keretében a térfigyelő kamerák kiépítése. A hivatal előtti parkot oly módon alakították ki, hogy az az itt élők számára pihenési lehetőséget nyújtson. A beruházás teljes összege megközelíti a 350 millió forintot, ennek 87 százalékát az unió biztosította.

Korszerű ügyféltér

Mindkét területen a teljes esélyegyenlőség biztosított, a hivatal épületében pedig a XXI. századnak megfelelő, korszerű, nyitott ügyfélteret alakítottak ki. Az épületek ünnepélyes átadása a városnapok keretében megtörtént. A városháza épületét Demeter Ervin kormánymegbízott, a piacteret dr. Ódor Ferenc országgyűlési képviselő adta át Bratu Lászlóval, Encs polgármesterével közösen. Abaúj és Encs polgárai várhatóan szeptember végén már a városháza új épületében intézhetik hivatalos ügyeiket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában