Helyi közélet

2011.09.14. 12:49

"Magánbeszéd" a Teátrum Pincehely Galériában

Miskolc -  Szeptember 21-én 16 órakor a Színészmúzeum, Teátrum Pincehely Galéria ad otthont a MAGÁNBESZÉD c. kiállítás megnyitójának, a Kortárs miskolci összművészeti „műhelytalálkozó”, a Dranka Kör első találkozójának.

Miskolc -  Szeptember 21-én 16 órakor a Színészmúzeum, Teátrum Pincehely Galéria ad otthont a MAGÁNBESZÉD c. kiállítás megnyitójának, a Kortárs miskolci összművészeti „műhelytalálkozó”, a Dranka Kör első találkozójának. Az első Magánbeszéd a tizenöt éves Színészmúzeum jubileumi évfordulója és a Múzeumok Őszi Fesztiválja alkalmából tárul a közönség elé. A Teátrum Pincehely Galéria negyedévente, képzőművészeti fórumokon, elsősorban miskolci kötődésű alkotók számára szervez - nemcsak hagyományos értelemben vett - meghívásos, tematikus kiállításokat.

A tárlat az első fórum, a képzőművészek  tárgyalkotásáról és az irodalmárok írásairól szól, ahol a tér a munkákkal, a művészeti rendezés a tisztelt fegyelemmel alkot egységet, egy rejtett valós pincehelyet. Tárlatunkkal nem egy elzárt épületrészbe szorulunk, hanem egy sok időt megélt, sokat sejtető ház izgalmas (bizalmas) rejtekhelyébe lépünk, amit közös munkánk eredményeként, reményeink szerint, majd mindenki ismerni fog. A régi (műemlék) falak között tapintható lesz az egyén gondolata, a tér adta különleges atmoszféra, melyben mindannyian közösen alkothatjuk meg az „egészet”, a szellem összetartó erejét. - írja Urbán Tibor képzőművész, a Teátrum Pincehely Galéria kurátora, a Dranka-kör alapítója.

A kiállítást megnyitja: Kákóczki András, a Kulturális Osztály vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában