Helyi közélet

2011.09.12. 12:57

Kilóra fizetik a plakátszedőt

Miskolc - A politikai plakátokra nem adott külön megbízatást a Mikom, de ígérik, azokat is leszedik.

Miskolc - A politikai plakátokra nem adott külön megbízatást a Mikom, de ígérik, azokat is leszedik.Felszámolja az illegálisan kihelyezett plakátokat a miskolci önkormányzat, erről tartott sajtótájékoztatót a napokban Orosz Gábor, a Mikom Nonprofit Kft. igazgatója. Mint kiderült, az esemény apropója az a levelezés volt, amely az Agorán, az Észak-Magyarország internetes levelező fórumán folyt, és amelyben azt firtatták levelezőink, hogy miért van tele a város vadplakátokkal. Létezik ugyanis rendelet (2007-es), hogy a kihelyezett hirdetőtáblákon csak térítési díj ellenében szabad hirdetni. Mi az oka annak, hogy azokon nincs, mindenhol máshol viszont van plakát? Mekkora bevételtől esik el így a város?

A sajtótájékoztatón kiderült (lapunk meg is írta), hogy januárban vette át a feladatot a Mikom az elődjétől, azóta dolgoznak a helyzet normalizálásán, és most, szeptemberben kezdték el eltávolítani az illegálisan kihelyezett plakátokat.

Mint mondták, becslésük szerint tonnányit sikerül majd begyűjteniük.

Politikai plakátok

Orosz Gábortól pénteken, azaz bő egy héttel az akció kezdete után azt kérdeztük, hol tartanak a munkálatokkal. Mint mondta, eddig 300 kilónyit szedtek össze, a tapolcai utat, a Tesco környékét említette „referenciaként.” (Megjegyezte, akit megbíztak a munkával, azt nem órabérben, hanem kilóra fizetik, így nem tudta megmondani, pontosan mikor, mely napokon dolgozik, és mikorra végez a feladattal.) Kérdeztük, a politikai plakátokat is leszedik-e. Láttunk ugyanis olyanokat, amelyek az önkormányzati választások idején kerültek ki, a polgármester látható rajtuk, de a mai napig kinn vannak.

Orosz Gábor hangsúlyozta, politikai plakátokra külön nem adtak megbízást (csak a különböző szórakozóhelyek plakátjaira), de ígéri, ezeket is leszedik. Az összeszedett plakátok veszélyes hulladéknak minősülnek, és az AVE Miskolc Kft. telephelyére kerülnek.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában