Helyi közélet

2011.09.20. 15:45

Karlovy Vary egy sci-fi, a Sundance a miskolci példakép

Miskolc - Eddig a szervezők minden várakozását felülmúlja a <a href="http://www.cinefest.hu/hu/nyito.html">8. Jameson CineFest miskolci nemzetközi filmfesztivál</a>. Mindezt nem mi állítjuk, hanem Madaras Péter, a rendezvény programigazgatója. Vele beszélgettünk.

Miskolc - Eddig a szervezők minden várakozását felülmúlja a 8. Jameson CineFest miskolci nemzetközi filmfesztivál. Mindezt nem mi állítjuk, hanem Madaras Péter, a rendezvény programigazgatója. Vele beszélgettünk."A  látogatásokat tekintve mindenképpen várakozáson felüli a fesztivál." - teszi hozzá Madaras Péter. "Persze csak most jön a sűrűje, hiszen általában kedden, szerdán be igazán indul be a fesztivál. Több a néző is, és tudatosan az úgymond jobb koncerteket is a második félidőre szerveztük."

Félsz azért volt Péterékben, hiszen a gazdasági helyzet miatt félő volt, hogy több szakmai vendég sem jön Miskolcra, ám szerencsére...

"... minden rendben van, ugyanis közel ötszáz akkreditált vendégünk van, azaz jelen pillanatban minden szuper!" - tette hozzá. "A miskolciak ugyanakkor megtanulták, hogy van Jameson CineFest, megtalálták a fesztivált, mi meg úgy érzem, hogy a közönségét. Hangsúlyozom, hogy nem a szakmának, hanem a közönségnek szól ez az egy hét. A miskolciak várják, érdeklődnek iránta. Azt hiszem, hogy megtalálta a helyét Miskolcon a fesztivál."

Sundance, a példakép

Madaras Péter szerint a szakma, és a sajtó is azt mondja, hogy Magyarország legjelentősebb filmes fesztiválja immár a miskolci CineFest és Európában is komoly, független filmes fesztivállá nőtte ki magát.

"Mindig kérdés, hogy merre tovább? Erre azt tudom mondani, hogy a legolcsóbb úgynevezett A kategóriás film fesztivál, a Karlovy Vary 2 milliárd forintos költségvetéssel működik... Nem folytatom. Inkább az amerikai Sundance filmfesztivál a példaképünk - persze jelen pillanatban tőlük is fényévekre vagyunk. Azonban azért dolgozunk, hogy zárkózunk!"

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában