Helyi közélet

2011.09.05. 17:02

Hajnalig szülők, reggeltől gyerekek

Sárospatak. Még az utolsó éjszaka is gőzerővel dolgoztak a sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola felújításán.

Sárospatak. Még az utolsó éjszaka is gőzerővel dolgoztak a sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola felújításán.Nyár elején még úgy tűnt a kívülálló számára, csúszni fog a tanévkezdés a sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Az intézmény diákjai az elmúlt tanévet két ideiglenes épületben töltötték a felújítás miatt. A felújítás gyakorlatilag annyit jelentett, hogy jóformán csak a falak maradtak meg a régi épületből.

– Teljes átalakítás folyt az iskolában – mondja Szegedi Istvánné, az oktatási intézmény igazgatója. – A villanytól kezdve, a fűtésen, a gépészeti berendezéseken, a padlón át a nyílászárókig gyakorlatilag minden új az iskolában. Tíz évig vártunk erre, hogy hátha egyszer megvalósul. Most fáradtak is vagyunk és örülünk is, bár azt hozzá kell tenni, nem készült még el minden a tervezett beruházásból, de ami hátra van, az a tanítást nem zavarja.

Hétvégi hajrá

Két napot csúszott az iskolakezdés, mert bár a tanévnyitót megtartották A Művelődés Házában, de a tanítás csak hétfőn kezdődött el. Köszönhetően annak, hogy még az utolsó hétvégén is naponta legalább százan dolgoztak az épületben. A szakembereken kívül szülők, barátok, a Sárospataki Lokálpatrióta Egyesület tagjai, önkormányzati képviselők dolgoztak azért, hogy hétfőre a gyerekeké lehessen az épület. A tényleges munka hétfő hajnalban ért véget két órakor, majd négy órára érkeztek a takarítók, így reggel nyolckor megindulhatott a tanulás.

– Hogy mennyibe került ez a beruházás? Nem tudom összesíteni, mert még nem értünk a végére és mi sem látjuk át teljesen, mert minden nap változik valami –  mondja a projekt felelőse Erdős Tamás. – Az biztos, hogy a végösszeg közel négyszázmillió forint lesz.

-BG-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában