Helyi közélet

2011.09.14. 09:41

Folyik a falragaszok eltávolítása Miskolcon

Miskolc - A legális plakátolás feltételeit igyekeznek megteremteni.

Miskolc - A legális plakátolás feltételeit igyekeznek megteremteni.

Már többször is írtunk róla és az Észak-Magyarország levelező fórumán, az Agorán is visszatérő téma az esetenként évek óta a közterületeket „díszítő” falragaszok sorsa.

Voltak kísérletek - a hatályos rendelkezésnek megfelelően – elsősorban a választási plakátok eltávolítására, de ez a város szinte egyetlen területén sem sikerült tökéletesen.

A MIKOM Kft. szeptember 1-el - egy külső cég igénybevételével - elkezdte a falragaszok eltávolítását első körben 350 kilogrammot, legutóbb pedig a hétvégén mintegy 240 kilogrammnyi plakátot gyűjtöttek be – tájékoztatott Orosz Gábor, ügyvezető.

Veszélyes hulladék

A várost szisztematikusan fésülik át, a hétvége „célterülete” a szűken vett belváros a Miskolc Pláza és a Skála környéke, az Ady híd és Vörösmarty utca körzete. Az akció célja, hogy megtisztított felületet létrehozva, megteremtsék - a szűkös anyagi lehetőségek függvényében - a legális plakátolás feltételeit - közölte az igazgató. A részben veszélyes hulladéknak minősülő papírmaradványokat az AVE Lorántffy utcai hulladékudvarára viszik, ahonnan elszállítják és fetőtlenítés után újrahasznosítják – mondta el az AVE tájékoztatása alapján, Pásztor Imre a Miskolc Holding kommunikációs vezetője. A plakáteltávolítás menetére, a várható befejezésre később visszatérünk.

ÉM-PGY


Miskolc - A politikai plakátokra nem adott külön megbízatást a Mikom, de ígérik, azokat is leszedik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában