Helyi közélet

2011.09.17. 11:31

Felkarolják a kisiparosokat

A kisiparosok biztonságának fokozását, hitelhez jutásuk javítását célozza többek között az a megállapodás, amelyet az Ipartestületek Országos Szövetsége és az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) képviselői írtak alá.

A kisiparosok biztonságának fokozását, hitelhez jutásuk javítását célozza többek között az a megállapodás, amelyet az Ipartestületek Országos Szövetsége és az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) képviselői írtak alá. A megállapodás segítheti az IPOSZ mintegy 45 ezres tagsága és az országban mintegy 1800 fiókkal szolgáltatást nyújtó takarékok egymásra találását, hangsúlyozták az aláírók.

Az IPOSZ bátorítja a szövetségbe tömörült mintegy 238 ipartestület tagjait, hogy azonos kondíciójú ajánlatok esetén számlavezető pénzintézetként, pénzügyi szolgáltatóként a működési területükön lévő takarékszövetkezetet válasszák – mutatott rá az együttműködés egyik pontjára Szűcs György, az IPOSZ elnöke. Az OTSZ ugyanakkor kiemelt partnerként ajánlja a hitelintézetek figyelmébe az ipartestületek mintegy 45 ezres mikro-, családi, kis- és közepes vállalkozásból álló tagságát, s javasolja, hogy a pénzügyi szolgáltatásokon kívül, lehetőség szerint egyéb versenyképességüket növelő tanácsadással is segítsék az kisiparosokat, kézműveseket.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában