Helyi közélet

2011.09.06. 07:42

A válság megoldása lehet az innováció

Miskolc - Pályázatot nyújthatnak be bármely, a régióban bejegyzett vállalkozások, egyéni vállalkozók.

Miskolc - Pályázatot nyújthatnak be bármely, a régióban bejegyzett vállalkozások, egyéni vállalkozók.

„A jelenlegi elhúzódó gazdasági válság idején az a tapasztalat, hogy azok a vállakozások élik túl, tudnak fennmaradni, amelyek meg tudnak újulni” - fogalmazta meg Prof.Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora. Stabil fejlődési pályára az a gazdaság, az a régió tud állni, amelyben megfelelő szerepet kap az innováció, az innovatív ötletek megvalósításához szükséges kitartás. Az Észak-magyarországi régió K+F mutatói jelentősen elmaradnak az Európai Unió átlagához képest egyébként is alacsony országos átlagtól. Ezért különösen fontos, hogy azok a vállalkozások, szervezetek részesüljenek innovációs eredményeik megbecsülésében, amelyeknél a valós piaci igényekre épülő kutatás-fejlesztési eredmények leginkább hasznosulni tudnak - jelezte.

Minőségi díj

Ezt szem előtt tartva hirdeti meg idén is az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács és az Észak-Magyarországi Regionális Innovációs Tanács a Regionális Innovációs Díj elnyerésére kiírt pályázatát, amely a kimagasló innovációs teljesítményt nyújtó KKV-k elismerésére, az innováció terén kiemelkedő egyéni teljesítményt nyújtók, valamint az oktatási-, pedagógiai- és kamarai intézmények által meghirdetett tanulmányi versenyek helyezettjeinek díjazására szolgál - mondta el Dr. Nyíry Attila, a NORRIA Regionális Innovációs Ügynökség igazgatója.Pályázatot nyújthatnak be bármely, az Észak-magyarországi Régióban bejegyzett székhellyel, vagy telephellyel rendelkező mikro-, kis-, és középvállalkozások, egyéni vállalkozók. A pályázattal kapcsolatos információk, valamint a pályázati felhívás elérhető a www.norria.hu honlapon.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában