Helyi közélet

2011.08.22. 11:32

Új digitális taneszköz-park Ongán

Onga - Ünnepélyes projektzáró keretében került átadásra az ongai Görgey Artúr Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény új digitális taneszköz-parkja.

Onga - Ünnepélyes projektzáró keretében került átadásra az ongai Görgey Artúr Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény új digitális taneszköz-parkja.Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében Onga Nagyközség Önkormányzata nagyszabású intézményfejlesztést hajthatott végre. A „Digitális kompetencia-fejlesztés infrastrukturális feltételeinek biztosítása az ongai általános iskolában” című projekt keretében az intézmény felső tagozatán a kor követelményeinek mindenben megfelelő oktatási eszközök kerültek elhelyezésre, melynek átadására a sajtó képviselőinek jelenlétében augusztus 18-án került sor. Az új digitális világgal új pedagógiai környezet is várja a tanulókat.

A projekt elsődleges célja volt, hogy a kor követelményeihez mindenben igazodó és minőségi oktatási feltételrendszer álljon az ongai diákok rendelkezésére. Mai világunk a digitális kommunikációra épül, tehát az oktatás, mint az ismeretek átadásának elsődleges színtere sem nélkülözheti ezen eszközök alkalmazását. A beüzemelésre került 9 interaktív tábla méltán nevezhető technikai csodának. Az új táblák felülete érintés-vezérelt, képes grafikus és multimédiás tartalmak megjelenítésére. Az táblák kapcsolatban vannak az internettel, így a tanórákon a legbővebb tudásbázis áll a diákok és a tanárok rendelkezésére. A 9 db tantermi csomag 9 db táblából, 9 projektorból és 9 db vezérlő notebookból áll. A projekt keretében bővült a multimédia-képes személyi számítógéppark. Bővült az intézmény helyi számítógép-hálózata is. A nagyteljesítményű alkalmazás szerver megoldja a létrehozott tanulói és tanári tartalmak tárolását. A szerver további feladatai közé tartozik a digitális tananyagok megosztása, a mérés-értékelés támogatása és a későbbiekben az intézményi honlap bővítésének kiszolgálása. A kommunikációt segíti az a WIFI csomag, amely vezetékes és rádiós internet-csatlakozást képes biztosítani a beüzemelt eszközök számára.

A projekt a TIOP-1.1.1/07/1 kódszámú pályázati kiírás keretében, TIOP-1.1.1-07/1-2008-0196 azonosítószámon az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 16.076.000 Ft, mely a projekt elszámolható költségeinek 100%-a volt.

- T. L. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában