Helyi közélet

2011.08.15. 19:24

Triatlon Nagyhét: töretlen sikerrel

Augusztus 14-én, vasárnap este a Dísztó körüli tűztánccal befejeződött Tiszaújvárosban a 13. TVK Triatlon Nagyhét. A kilencnapos menetelés fáradhatatlan „motorját”, dr. Márkus Gábor főrendezőt, a Szervező Bizottság társelnökét kértük fel egy rövid számvetésre.

Augusztus 14-én, vasárnap este a Dísztó körüli tűztánccal befejeződött Tiszaújvárosban a 13. TVK Triatlon Nagyhét. A kilencnapos menetelés fáradhatatlan „motorját”, dr. Márkus Gábor főrendezőt, a Szervező Bizottság társelnökét kértük fel egy rövid számvetésre.

- Hogyan értékeli a Nagyhetet, a Világkupát?

- Rengeteg dicsérő észrevételt kaptunk az idei rendkívül széles programkínálatra vonatkozóan, így azt gondolom sikeres 9 napon vagyunk túl. A 15. TVK ITU Triatlon Világkupa csodálatos versenyt hozott, remek magyar sikerekkel. Kovács Zsófia hetedik helye és Vanek Ákos bronzérme igazi „hab” volt a 13. TVK Triatlon Nagyhét „tortáján”.

- Maradt- e Önben bármiféle „hiányérzet” a tiszaújvárosi triatlon fesztivál, vagy a világkupa kapcsán?

- Úgy gondolom, hogy lehetőségeinkhez mérten és az előző évek tapasztalatát figyelembe véve, sikerült mindent megtennünk azért, hogy gördülékeny legyen az idei fesztiválunk és valamennyi korosztály jól szórakozzon. A hétvégi sportversenyeken nem akartunk leadni - nem is adtunk le - abból a színvonalból, melyet a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) illetékesei eddig is megtapasztalhattak nálunk. Annak bizonyságára, hogy most is jól tettük a dolgunkat: a vasárnap esti záró-ünnepségen Enrique Quesada, az ITU delegáció vezetője elismerő plakettet adott át Bráz Györgynek, Tiszaújváros polgármesterének, a Szervező Bizottság társelnökének és nekem is. Ez a díj persze Tiszaújvárosnak és a folyamatosan magas szinten teljesítő rendező csapatunknak is szól!

- Milyen visszajelzéseket kaptak a vendégektől?

- Szinte csak pozitív visszajelzéseket kaptunk a sportolóktól, sportvezetőktől, akik nem csak a jó hangulatért, a szurkolóseregért, az óceánon túl is legendás after-partyért, hanem a korrekt körülményekért is hálásak nekünk. Érzik, hogy nálunk mindenki azért dolgozik, hogy ők biztonságosan versenyezhessenek és így döntsék el az értékes helyezések sorsát.

- Pár órája ért véget a jubileumi, tizenötödik világkupa Tiszaújvárosban, ám mégis: mikor kezdődik a 2012-es szervezése?

- Hétfőn elkezdtük az idei sorozat értékelését, melynek során számba vesszük, hogy mi volt jó, és esetleg melyek azok a területek, ahol még akad javítani való. Ez azonban már a jövő évi szervezés részét képezi. A konkrét szervezői munka nagy része jövő februárra datálható, hiszen a londoni olimpia miatt a 14. TVK Triatlon Nagyhét hamarabb, terveink szerint július második felében lesz.


Kapcsolódó cikkek:

Tiszaújváros - Véget ért a Triatlon Nagyhét Tiszaújvárosban. Íme a legjobbak nyilatkozatai!

Tiszaújváros -  A 15. TVK ITU triatlon Világ-kupa férfi versenyét a kanadai Brent McMahon nyerte.

Tiszaújváros - A 15. TVK ITU triatlon Világ-kupa női versenyét az amerikai Gwen Jorgensen nyerte.

Tiszaújváros - Pap Eszter révén magyar éremnek is örülhettünk a szombati, tiszaújvárosi FSA VISION ETU Triatlon Junior Európa-kupa futamon. A fiúknál Balogh Máté negyedik helye jelentette a legjobb eredményt. A szintén a 13. TVK Triatlon keretében, először megrendezett FSA VISION Gyermek- és Serdülő Magyar Utánpótlás Gála sikert aratott a résztvevők és kísérőik körében.

Tiszaújváros - A JABIL Napon megrendezett Jabil 1/3 Maraton futóversenyen egyéniben atléták, csapatban azonban triatlonosok szerezték meg a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában